Peste cu pasta harissa

Timp de preparare 2 ore si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Peste cu pasta harissa

Intr-un bol se amesteca bine 1lingura de pasta harissa cu putina sare si chimionul macinat;se maseaza pestele pe ambela parti cu acest amestec,se pune pe o farfurie si se lasa la frigider cel putin doua ore;ideal ar fi sa stea pana a doua zi,astfel va intra aromele in peste si nu se va simti iuteala atat de tare. Dupa acest timp,se trece pestele prin faina si se prajeste in ulei incins,dupa care se scoate pe o farfurie;uleiul ramas se scurge intr-o alta tigaie,se caleste ceapa tocata marunt,se adauga restul de pasta harissa,otetul,scortisoara,putina sare si 300ml apa;dupa 15min,timp in care sosul a scazut,se amesteca cu mierea,apa de trandafiri,se adauga pestele iar dupa 2-3min se opreste focul. Se rastoarna legumele intr-un vas cu 1lingura de unt si se lasa pe foc mic cu capac 5min;dupa acest timp se condimenteaza cu sare si piper dupa gust apoi se opreste focul. Se serveste pe farfurie legume iar alaturi pestele cu sos. Pofta buna!

Ingrediente Peste cu pasta harissa

4fileuri de peste

2linguri pasta harissa

1lingurita chimion macinat

1lingura cu varf cu faina alba

1ceapa mare

100ml otet de vin rosu

1/2lingurita scortisoara

2lingurite cu miere

1lingura apa de trandafiri

sare

50ml ulei

1punga cu legume congelate pentru servit

Categorii