Peste gratinat cu cartofi

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Peste gratinat cu cartofi

Curatati cartofii de coaja, taiati-i felii si fierbeti-i 20 de minute in apa cu sare. Puneti fileurile de peste intr-o tigaie adanca, turnati peste ele laptele, adaugati cateii de usturoi si foaia de dafin si lasati-le sa fiarba la foc mic, aproximativ 8 minute. Lasati-le sa se raceasca in lapte, scurgeti-le si rupeti-le bucatele. Ungeti o forma termorezistenta cu unt, asezati pe fundul ei un strat de cartofi fierti si scursi, peste cartofi puneti pestele rupt bucatele, asezati restul de cartofi de jur imprejur si presarati-i cu piper. Puneti smantana intr-o craticioara, lasati-o sa dea in clocot, adaugati nucsoara si varsati-o peste cartofi. Dati pestele cu cartofi la cuptor si lasati-l 20 de minute sa se patrunda. Serviti-l fierbinte, presarat cu patrunjel verde tocat.

Ingrediente Peste gratinat cu cartofi

Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g fileuri de peste alb (cod sau salau)

1 kg cartofi

2 catei de usturoi

6 fire de patrunjel verde

1 foaie de dafin

30 cl lapte

150 g smantana

20 g unt

3 prize nucsoara rasa

sare

piper.

Categorii