Peste la cuptor si salata de ardei rosu cu ton.

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Peste la cuptor si salata de ardei rosu cu ton.

Punem cuptorul la incalzit la 210 grade.Ciupercile le taiem dea lungul in fisii.Ardeiul il taien in rondele de cca 1 cm.Usturoilu il taiem in feliute.luam legumel si le spalam.acum luam o tava, o ungem cu ulei.Adaugam rondelele de ardei apoi ciupercile, feliutele de usturoi ,presaram cu sare si deasupra punem pesti spalati si curatati.Stropim cu ulei si bagam la cuptor 1 h. Pt salata.Ardei ii spalam si uscam.ii punem pe fiecare intr-o folie de aluminiu ,punem cite un prafulet de sare la fiecare ,inchidem ardei in folie si bagam la cuptor 1 h.Apoi ii scoate ii lasam sa se raceasca putin.Desfacem folia si ii curatam de pelita.Zeama ce ramine de la ei nu o aruncam.ai curatam pe toti si ii taiem in fisii subtirele sau dupa plac.Ai punem intr-o farfuri adinca ,adaugam tonul cu tot cu ulei,usturoiul taia foarte marunt ,putin ulei si putina zeama ce au ramasa de la ardei.Amestecam bine si punem masa :).Scoatem cite un peste in fiecare farfurie si punem si ciuperci si ardei.Salata se maninca cu pestele su ca atare cu piine sau pe piine. Eu am mai pus si citiva cartofi prajiti alaturi. Si cam atit .Pofta buna-!!!!

Ingrediente Peste la cuptor si salata de ardei rosu cu ton.

pt peste:3 pesti robalo sau oricare alt peste(eu am folosit robalo pe care l-a pescuit sotul meu)------1 ardei rosu mijlociu------3 ciuperci pleurotus proaspete.......3 catei de usturoi-----sare... si ulei aproximativ 50 ml. pt salata:3 ardei rosii mijlocii (nu gogosari),1 cutie ton din conserva,sare si ulei si 2 catei de usturoi.

Categorii