Peste la gratar cu sos de usturoi

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Peste la gratar cu sos de usturoi

Fileurile de peste se spala,se absoarbe apa pe un servet,se condimenteaza si se pune sucul de lamaie peste ele. Se lasa asa 5 minute,ca sa se patrunda sucul de lamaie. Apoi,fiecare fileu de peste se aseaza pe o bucata de folie de aluminiu,se pun cateva feliute de usturoi,se strange folia in jurul fileului si se pune pe gratar pt 10-15 minute. Intre timp,se piseaza cateii de usturoi,se pune putina sare si ulei,se amesteca si se adauga putin cate putin din iaurt. Amestecati pana devine ca un sos. In ultimele 5 minute,se poate despacheta putin folia pt ca pestele sa se rumeneasca usor,apoi se desprinde cu grija din folie si se serveste alaturi de sosul de iaurt si usturoi. Pofta buna!

Ingrediente Peste la gratar cu sos de usturoi

6 fileuri de peste(pangasius,macrou,cod,etc)

condimente pt peste

suc de la 1 lamaie

6 catei de usturoi

2 linguri ulei

300 g iaurt

folie de aluminiu

Categorii