Peste la pachet

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Peste la pachet

Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste intreg. Preparatul este unul sanatos, caci metoda respectiva nu foloseste grasimi, iar pestele este servit alaturi de legume, gatite suficient ca sa fie fragede si sa-si si pastreze nutrientii, culoarea si textura. Se spala, se scurge si se usuca pestele prin tamponare cu prosoape de hartie. Se taie coada si inotatoarele. Se sareaza si se pipereaza. Se ia o bucata de folie pergament. Se asaza una langa alta 8 felii de lamaie (rondele). Peste ele se asaza pestele. In interiorul pestelui se sareaza si se pipereaza si se asaza feliile de ghimbir si jumatate din usturoi. Restul de usturoi se presara deasupra pestelui. Alaturi de peste se asaza legumele. Se stropeste totul cu putin ulei de masline, suc de lamaie si vin alb. Se inchide pachetul si se impatureste la capete.

Ingrediente Peste la pachet

1 pastrav

dorada sau cara

curatat de solzi si maruntaie

1 lamaie

taiata felii

1 lamaie

stoarsa de suc

sare

piper

2 cm bucata de ghimbir

feliat subtire

2 catei de usturoi

taiati firisoare subtiri

1 lingura de vin alb

1/3 ardei gras rosu

curatat si taiat fasiute

1/3 ardei gras verde

curatat si taiat fasiute

1 morcov mic

taiat fasiute

1 ceapa rosie mica

taiata fasiute

putin ulei de masline

Vinegreta:

2 lingurite de suc de lamaie

2 linguri de ulei de masline extra virgin

patrunjel tocat

sare

piper

vin alb si sec

rece

pentru servit

Categorii