Piftie de peste

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo 4-5 căței de usturoi), respectiv 2-3 frunze de dafin și cele 2 capuri de pește. Se fierbe totul foarte bine!Legumele se pun pentru a da un gust delicios lichidului. 2. Se scoate peștele și se dezosează, se condimentează după gust. Eu am dat totul prin blender deoarece l-am dorit fin. 3. Apa în care a fiert peștele, se strecoară și se condimentează cu piper și sare, respectiv usturoi pisat mărunt. 4. Amestecăm carnea de pește cu lichidul strecurat în care a fiert, după care se așează în boluri sau alte vase de diferite forme. Eu am o formă din plastic...de pește, cam de 30 de cm lungime în care am turnat compoziția mea de piftie și care i-a dat un aspect plăcut la final, după cum se observă și în fotografii. 5. Am pus totul la rece, iar până a doua zi deja piftia era numai bună de servit! Un meniu simplu, sănătos și ușor de realizat pe care îl recomand cu drag iubitorilor de pește, aș zice eu și potrivit pentru acest sezon, având în vedere ușurința cu care se realizează și gustul picant-răcoritor numai bun pentru o zi toridă de vară! Se servește cu mămăligă caldă sau rece!

Ingrediente Piftie de peste

- 1 kg pește ( crap și știucă)

- 2-3 capuri de pește ( crap

roșioară și știucă

am pus eu pentru că aveam de la alt meniu) pentru grăsime care va ajuta să gelatineze totul

- 2 morcovi

- 1 păstârnac

- 1 ceapă mică

- cam 8 căței de usturoi ( după gust)

- piper

- sare

- un pic de ardei iute

- frunze dafin

Categorii