Pilaf grecesc

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pilaf grecesc

Se spala foarte bine copanelele.Se pun ciupercile la scurs.Se aureste ceapa tocata in ulei, se pune carnea, se adauga 100 g unt.

Se prajeste putin apoi se adauga 250 ml apa fierbinte in care s-a diluat cubul de maggi si bulionul. Cand sosul a mai scazut se adauga ciupercile si se lasa in continuare la fiertpana fierb ciupercile si carnea.

Se unge o alta cratita cu restul de unt si se aseaza pe foc. Se adauga orezul spalat si se amesteca cu grija. Cand orezul a absorbit toata grasimea, se adauga 750 ml apa fierbinte si putina sare si se da la cuptor pentru 20 minute.

Ficatul se pregateste pe gratar ca in reteta de AICI. Orezul fiert se pune pe un platou, se lasa un gol in mijloc in care se aseaza carnea si ciupercile. Ficatul se infinge in orez. Se decoreaza cu patrunjel verde.

Ingrediente Pilaf grecesc

1-1.2 kg copanele pui

0.4 kg ficatei de pasare proaspeti

300 g orez

o conserva ciuperci

50 g ulei de masline

150 g unt

2 linguri bulion

un cub Maggi cu gust de gaina

2 cepe

apa

sare si piper

Categorii