Platica cu sos de rosii decojite si ceapa
Instructiuni de preparare Platica cu sos de rosii decojite si ceapa
Se curata pestele de solzi si de intestine, se spala si se pune la zvantat pe hartie. Cand s-a scurs de apa, se sareaza si pipereaza si se da prin faina amestecata cu malai, apoi se prajeste sau se coace la cuptor. In uleiul ramas de la prajit, se pune ceapa verde si ceapa alba (taiata julien) si se lasa pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si sucul de rosii, usturoiul taiat marunt. Se asaza pe farfurie cate 1 peste si sos si se presara patrunjel verde. Mamaliguta calda e binevenita langa peste si se mai poate servi si cu garnitura de orez sau cartofi natur. Pofta buna!
Ingrediente Platica cu sos de rosii decojite si ceapa
4 pesti (platica
cara
crap
pastrav) cca 1,5kg
1 legatura de ceapa verde
1ceapa alba
ulei pentru prajit
sare
1/2 lingurita piper
faina si malai
patrunjel
400g rosii decojite in sos de rosii
4 catei de usturoi