Prajitura cu foi de amoniac
Este o reteta usuara ,placuta si foarte buna!
Instructiuni de preparare Prajitura cu foi de amoniac
15 liguri faina,15 linguriulei,15 linguri lapte,4 oua,15 linguri zahar toso lingurita de amoniac stins cu otet,un praf de sare ,si faina cit cuprinde ,se amesteca toate pina devine o pasta,se inpart in trei bucatisi se intind pe dosul tavei tapetata cu faina si se pune la cuptor circa 15 --20 minute ,cind foaia este coapt o scoatem afara si o punem pe un dog de lemn de marimea foii.la fel procedam si cu cele lalte doua bucati ---cind toate tri foile sunt gata ,lasam sa se raceasca si intre timp preparam crema.
crema---punem apa cu zaharul la foc mic si cind se topeste zaharul stingem focul.Adaugam ciocolata si amestecam bine --atentie--amestecul este destul de gros,adaugam treptat galbenusurile amestecind bine dupa fiecare,separat mixam putin margarina.punem cite putin din amestecul de ciocolata si mixam .Optinem o crema deosebita de fina -la sfirsit adaugam esenta de rom .
umplem fiecare foaie cu crema optinuta si lipim foile pe crema --deasupra facem o glazura de ciocolata neagra care o topim cu o jumatate de cana de lapte ---adaugam deasupra glazura si lasam prajitura pina a doua zi ,sa se moaie --pofta buna
Ingrediente Prajitura cu foi de amoniac
la o tava mare
15 linguri faina
15 linguri ulei
15 linguri zahar tos
15 linguri lapte
4 oua
o lingurita de amoniac stins cu otet
un praf de sare
faina cit cuprinde
la creme se poate folosi orice crema ,dar eu am folosit o crema buna tare :
250 gr margarina rama
3 galbenusuri
5 linguri de zahar tos
3 linguri apa
100 gr de ciocolata amara
2 picaturi esenta.