Prajitura cu jeleu de fructe

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu jeleu de fructe

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita, apoi se intinde intr-un strat uniform, bine presat cu o lingura, in forma cu margine detasabila. Se mixeaza bine smantana cu zaharul vanilt, apoi se adauga si branza dulce de vaci si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da la rece o ora. Se prepara jeleul de caise amestecand bine praful de gelle tort cu nectarul, apoi dam in clocot totul, amestecand continuu. Se toarna fierbinte deasupra cremei de branza. Se da la rece 15 minute. Se curata fructele de kiwi de coaja, apoi se dau la blender pana se fac un piure fin. La fel se procedeaza cu praful de tort-gelle care se amesteca cu piureul de kiwi, pe foc pana incepe sa clocotesca. Se toarna fierbinte peste jeleul de caise si se da la rece 15 minute. Se amesteca dulceata de mure cu 100 ml apa rece, apoi se scurge prin sita fina. Sucul obtinut se amesteca cu praful de tort-gelle, se da in clocot. Murele ramase in sita se repartizeaza uniform pe toata suprafata jeleului de kiwi, apoi se toarna sucul fierbinte si se da la rece cel putin 15 minute. Dupa cca. 2 ore de stat la rece, se desface marginea formei si se poate portiona prajiturii. De preferat este sa stea de seara pana a 2 a zi. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu jeleu de fructe

blat

200 g biscuiti maruntiti fin

100 g unt sau margarina moale

o mana de miez de nuca marutit

umplutura

200 g smantana

200 g branza dulce de vaci

80 g zahar pudra cu aroma de vanilie

un plic de gelatina(10 g)

jelul de caise

250 ml nectar de caise

un plic de gelle-tort(10 g)

jeleul de kiwi

5-6 kiwi coapte

un plic de tort -gelle

jeleul de mure

6-7 linguri de dulceata de mure

un plic de gelle-tort

Categorii