Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar
Instructiuni de preparare Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar
Se face aluatul ,se lasa sa stea la rece 1-2 ore,se imparte in doua se intind doua foi,una se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se pune apoi un strat de gem de prune,apoi cea de-a doua foaie,se coace la foc moderat.
Se amestea apoi separat ingredientele pe tru glazura,trebuie sa iasa ca o smantina foarte groasa,si se intinde pe prajitura calda.
Ingrediente Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar
foi:
250 g margarina,
375 g faina,
180 g zahar pudra,
un praf sare,
o lingurita rasa bicarbonat sodiu stins cu zeama de lamaie,
coaja rasa de la o lamaie si vanilie
glazura:
-200 g zahar pudra,
3-4 linguri apa fierbinte,
colorant sau cacao,
o lingura ulei