Prajitura de toamna cu dovleac si gutui

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura de toamna cu dovleac si gutui

Se maruntesc piscoturile si se amesteca bine cu miezul de nuca maruntit si margarina topita, apoi se toarna in forma cu inel detasabil si se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat compact si uniform. Se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat, apoi se hidrateaza gelatina cu 100 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna in fir subtire in frisca, se mixeaza si jumatate din compozitia obtinuta o turnam deasupra blatului. Cealalta jumatate o mai mixam cu pudra de roscove si turnam deasupra stratului alb. Dam la frigider cca 30 minute. Se pregateste jeleul astfel: se curata o bucata de dovleac de coaja si apoi se taie in felii mai subtiri si apoi in cubulete. Gutuia se spala si se da prin razatoarea mica. Se pun la fiert intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si 50 ml apa. Cand incepe sa clocoteasca, dam focul incet si adaugam batonul de scortisoara si anasonul. Cand se leaga siropul si se formeaza ca o dulceata, adaugam tort-gelleul dizolvat in 100 ml apa calduta si lasam sa dea intr-un clocot, apoi turnam fierbinta deasupra prajiturii si se mai da 30 minute la frigider. E ideal sa se lase de seara pana a 2 a zi la rece prajitura si apoi sa o taiem. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura de toamna cu dovleac si gutui

(forma diametrul 18 cm)

Blat:

10 buc piscoturi

100 g margarina

200 g miez de nuca prajit si maruntit

Umplutura:

o cana frisca lichida

4 plicuri zahar vanilat

2 linguri pudra de roscove

1 plic gelatina(10 g)

jeleu:

1 plic de jelle tort

o bucata de cca 200 g dovleac placintar

1 gutuie

200 g zahar

2 stelute de anason

1 baton de scortisoara

Categorii