Prune marinate cu usturoi

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prune marinate cu usturoi

Se spala bine prunele, apoi se cresteaza intr-o parte, fara a se desprinde in doua, astfel incat sa strecuram in interior un catel mic de usturoi. Procedam asa cu toate prunele pana ce umplem borcanele. Se pune apa la fiert cu toate ingredientele, apoi fierbinte turnam acest amestec peste prune. Lasam sa se raceasca, apoi scurgem amestecul de condimente si otet si dam iarasi in clocot si iarasi turnam peste prunele umplute cu usturoi din borcane. Lasam sa se raceasca si din nou scurgem amestecul, il dam in clocot si turnam fierbinte, dar acum infiletam capacele bine. Acoperim cu un prosop gros si lasam sa raceasca in voie, apoi depozitam la rece. Este o garnitura perfecta pentru o friptura de pasare, preparata la gratar sau cuptor sau pentru delicioasele rulouri din piept de pui cu umplutura de prune! Delicioase!

Ingrediente Prune marinate cu usturoi

pentru 2 borcane de 800 ml:

prune lunguiete

care se crapa usor si samburele se desprinde usor

cativa catei de usturoi

500 ml apa

200 g zahar

50 ml otet de 9%

2-3 cuisoare

2-3 boabe de ienibahar

Categorii