Pui de baltă în sos iute

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui de baltă în sos iute

Gustul acestui tip de carne poate fi imbunatatit prin condimente si arome speciale. Iar eu astazi, m-am gandit sa le pregatesc in stil Sichuan. Pentru cei care nu au mai mancat pana acum carnita de broasca, trebuie sa stie ca acest tip de carne este fada, la culoare si textura semana cu carnea de pui, iar la gust parca cu are usor iz de peste. Puneti piciorusele de pui de balta intr-un castron impreuna cu amidonul si 1 lingura de sos de soia, lasati la marinat pentru 10 minute. Intre timp taiati ardeiul verde cuburi si ceapa in bucati de dimensiunea ardeiului verde. Tocati marunt usturoiul. Intr-o tigaie mica incingeti 100 ml ulei vegetal si prajiti carnea pana ce devine aurie la culoare si se patrunde. Scoateti pe un servet de bucatarie si lasati sa absoarba tot uleiul. Intr-un wok incingeti o lingura de ulei, adaugati usturoiul, piperul Sichuan si tecile de ardei iute. Lasati cateva secunde pana ce uleiul se infuzeaza si capata miros placut. Aveti grija ca s-ar putea sa tusiti putin de la mirosul de ardei! :). Adaugati ardeii si ceapa, mai caliti pret de 1 minut. Adaugati si bucatile de carne prajita. Peste toate turnati alcoolul de gatit, lasati sa se evapore. Turnati restul de sos de soia, uleiul de ardei iute si sosul de peste. Mai lasati pe foc timp de cateva secunde. Serviti imediat alaturi de un bol de taitei fierbinti. Reteta realizata de Andreea @andreeachinesefood.blogspot.ro cu picioare de broasca oferite de Sea-Way.ro

Ingrediente Pui de baltă în sos iute

5-6 pui de balta (eu am pus numai piciorusele) de la Sea-Way.ro

1 ardei gras verde

1 ceapa alba

2 catei de usturoi

10 teci de ardei iute uscat

1 lingura ulei de ardei iute

1 lingurita boabe piper Sichuan

1 lingura amidon

2 linguri sos de soia

1 lingura vin de orez (alcool de gatit)

1 lingura sos de peste

1 lingurita ulei de susan

100 ml ulei vegetal+ 1 lingura

Categorii