Raci de Dunare fierti

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Raci de Dunare fierti

Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa rece (se trec in sita sub jet de apa rece de mai multe ori, pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta sau picioare). Se fierb astupand oala cu un capac, cca. 15 minute pana ce racii se inrosesc. De la raci se consuma numai carnea de la clestii mari si coada. Se prepara mujdeiul zdrobind usturoiul si apoi il frecam cu sare si cate un pic de ulei pana ce capata consistenta unei maioneze, apoi il subtiem cu sucul de lamaie. Servim carnea de raci cu acest mujdei, iar daca nu toleram usturoiul, servim carnea de raci stropita cu lamaie. Carnea este foarte aromata si grasa si pentru o digestie buna este indicat sa fie servita cu lamaie sau mujdei. Pofta buna!

Ingrediente Raci de Dunare fierti

raci proaspeti

vii

de Dunare

apa

sare

1 lingura de legume deshidrate

Mujdei de usturoi:

Cativa catei de usturoi

ulei

sare

suc de lamaie

Categorii