Reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar
Reteta culinara din categoria Conserve. Cum sa faci Reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar
La cererea Printesei mele, am mai facut o reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar. De data aceasta, m-am inspirat de la dragi bucatarasi! A iesit foarte gustoasa! Ca si ingrediente principale, avem nevoie de: gogosari, bulion, mustar, otet.
Ingredientele pentru Reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar 2 kg gogosari 150 ml otet din vin de la Vrancea 200 ml ulei 200 g zahar 1 lingura sare 300g bulion 2-3 foi dafin 1 lingurita piper boabe 2 linguri pline cu mustar de TecuciIata cum se prepara Reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar:
Curatam gogosarii de seminte,ii spalam, ii lasam la scurs si ii taiem feliute de 1cm sau mai subtiri.
Intr-o oala cu fundul gros, o oala de tuci e foarte buna, punem otetul, uleiul, zaharul, sarea, bulionul, mustarul, foile de dafin, piperul boabe si dam pe foc mic pana se topeste zaharul.
Adaugam gogosarii feliati, punem un capac deasupra si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, 30-35 minute. Luam capacul si mai lasam la foc mic, 15-20 minute, avand grija sa nu scada sosul prea tare. Gogosarii vor fi acum inmuiati si plini de sos cremos, gustos.
Cu un polonic, punem gogosarii fierbinti, in borcanele sterilizate. Infiletam capacele, le asezam intr-o tava de aragaz si le dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de 10 minute.
Le scaoatem cu atentie sa nu ne frigem si le punem la caldura, invelite cu paturi, vreo 2 zile.
Mie mi-au iesit 7 borcane de 400g si un pic de gustareala!
Pofta buna!
Vezi si reteta de Gogosari si conopida in otet.
Ingrediente Reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar
Ingredientele pentru Reteta de gogosari cu sos de bulion si mustar
2 kg gogosari
150 ml otet din vin de la Vrancea
200 ml ulei
200 g zahar
1 lingura sare
300g bulion
2-3 foi dafin
1 lingurita piper boabe
2 linguri pline cu mustar de Tecuci