Reteta de paleuri cu ciocolata
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Reteta de paleuri cu ciocolata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de paleuri cu ciocolata
Reteta de paleuri cu ciocolata este una destul de usor de facut, asta daca nu punem la socoteala lipitul fursecurilor :))) Ca si ingrediente, avem nevoie de: unt, oua, faina, zahar, smantana lichida, ciocolata si arome la alegere. Eu am adaugat putin rom ca sa fie si mai delicioase.
Ingredientele pentru reteta de Paleuri cu ciocolata Aluat: 200 gr unt moale (la temp. camerei) un praf sare 4 oua de gaina (la temp. camerei) 180 gr zahar pudra (daca va plac mai dulci, suplimentati) 1/2 plic praff copt 1/2 lgta bicarbonat de sodiu 300 gr faina (in functie de marimea oualor, posibil sa intre 330 gr) Crema: 250 gr ciocolata (50% cacao) 200 ml smantana lichida 50 gr unt rom (dupa gust) In plus: ciocolata pt glazuratIata cum se prepara reteta de Paleuri cu ciocolata:
Mai intai, trebuie preparata crema de ciocolata care va trebui sa stea la rece.
Intr-un vas, se infierbanta pe foc, smantana lichida. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele si untul. Se amesteca pana la omogenizare, apoi se lasa la temperat. Dupa racire se pune la frigider.
Se prepara aluatul pentru paleuri.
Untul moale, un praf de sare si zaharul pudra se mixeaza bine, bine, pana devine cremos si capata consistenta. Se incorporeaza cate un ou, mixand bine dupa fiecare, pana se adauga toate cele 4 oua.
Faina se cerne cu praful de copt si bicarbonatul, apoi se incorporeaza in compozitia de unt.
Trebuie sa se obtina o compozitie legata, fina, densa.
In functie de marimea oualor, este posibil sa mai fie necesara o lingura cu faina. Deci, daca vi se pare prea moale compozitia, suplimentati cu faina.
Compozitia rezultata se transfera intr-un poche.
Se pregateste o tava prevazuta cu hartie de copt.
Cu ajutorul poche-ului, se pune compozitie cat un banut, la distanta de 2-3 cm intre ele, pana se umple toata tava. Daca paleurile au moate, se preseaza usor cu degetul umezit ca sa creasca frumos. Se bate usor tava de blatul mesei. Tot aluatul se va coace in 3 transe.
Se pun la copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, timp de 10-12 minute, in functie de cuptor. Cand sunt usor rumenite, inseamna ca sunt coapte si se pot scoate. Se lasa la temperat in tava, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie.
Crema rece de la frigider, se scoate, se adauga rom dupa gust (sau ce arome va plac) si se mixeaza usor ca sa devina pufoasa. Crema se pune intr-un poche.
Fursecurile se lipesc intre ele cu un disc de crema si se glazureaza cu ciocolata topita.
Paleurile sunt gata pentru a fi savurate.
Vezi si reteta de Biscuiti frantuzesti din albusuri Langues de chat
Ingrediente Reteta de paleuri cu ciocolata
Ingredientele pentru reteta de Paleuri cu ciocolata
Aluat:
200 gr unt moale (la temp. camerei)
un praf sare
4 oua de gaina (la temp. camerei)
180 gr zahar pudra (daca va plac mai dulci, suplimentati)
1/2 plic praff copt
1/2 lgta bicarbonat de sodiu
300 gr faina (in functie de marimea oualor, posibil sa intre 330 gr)
Crema:
250 gr ciocolata (50% cacao)
200 ml smantana lichida
50 gr unt
rom (dupa gust)
In plus:
ciocolata pt glazurat