Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Rusia. Cum sa faci Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

 

O salată gustoasă și răcoroasă, ușor de făcut și decorată cu ouă de prepeliță, drăguțe și sănătoase. Mi se pare un aperitiv rece, consistent și bun, care ar sta bine atât pe o masă festivă, cât și pe una obișnuită, de zi cu zi. Pentru Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, morcovi, castraveti, telina, mazare, oua prepelita, maioneza.

Ingredientele pentru Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita 4 cartofi roz 6-8 morcovi 4-6 pătrunjei 3-4 castraveți murați 1/2 țelină 150-200 grame de mazăre 12 ouă de prepeliță sare extrafină Maioneză de casă din: 3 gălbenușuri fierte tari 2 gălbenușuri crude 2 lingurițe muștar clasic 100 ml ulei de floarea soarelui zeamă de lămâie

Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe.

Mazărea se fierbe, dacă este crudă, iar dacă este de la conservă, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă toată apa.

Se face o maioneză bine legată din 3 gălbenușuri fierte tari, 2 gălbenușuri crude, 2 lingurițe de muștar clasic, 100 ml de ulei și zeamă de lămâie, după gust.

Ouăle de prepeliță se fierb în apă cu puțină sare și după ce se răcoresc, se decojesc. 8 ouă se păstrează pentru decor, iar celelalte 4 (pot fi și mai multe) se taie cubulețe.

Se amestecă ușor legumele fierte și tăiate cubulețe, cu 3/4 din cantitatea de maioneză și ouăle de prepeliță tăiate cubulețe, de asemenea. Se adaugă sare, după gust și apoi se montează salata pe un platou potrivit.

Se ”îmbracă” uniform salata cu maioneza rămasă și se decorează cu cele 8 ouă de prepeliță, bucățele de gogoșari, frunze de pătrunjel...

Se dă salata la rece pentru cel puțin o oră și apoi se servește. Se porționează în așa fel încât fiecare porție să fie decorată cu câte 1 ou de prepeliță. 

 

Vezi si reteta de Salata de boeuf.

Ingrediente Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Ingredientele pentru Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

4 cartofi roz

6-8 morcovi

4-6 pătrunjei

3-4 castraveți murați

1/2 țelină

150-200 grame de mazăre

12 ouă de prepeliță

sare extrafină

Maioneză de casă din:

3 gălbenușuri fierte tari

2 gălbenușuri crude

2 lingurițe muștar clasic

100 ml ulei de floarea soarelui

zeamă de lămâie

Categorii