Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Jeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La multi ani, 2024! Pentru Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, ciocolata, jeleu fructe.
Ingrediente Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Forma de silicon tip guguluf Jeleu de fructe rosii 250 g fructe rosii - zmeura, fragi, coacaze rosii 100 ml sirop de trandafiri - home made 300 ml apa 6 g gelatina + apa rece, cat sa treaca de un deget peste gelatina 8 g top gel rosu cu fructe de padure Mousse ciocolata alba Belcolade 3 oua 3 linguri zahar 6 linguri lapte 3,5 % grasime 15 g gelatina + apa rece cat sa depaseasca 1 deget gelatina 160 g ciocolata alba Belcolade 300 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime + 2 pliculete zahar vanilat 50-60 g afine de padure 150 g biscuiti cu unt sfaramati drajeuri de ciocolataIata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si le-am adus la punctul de fierbere, apoi le-am pus in forma de silicon.
Am pus gelatina la hidratat, intr-un ibric am pus siropul de trandafir, pliculetul de top gel si apa si am amestecat bine. Am pus pe foc ibricul si cand a dat in fiert am lasat 1-2 minute, am tras de pe foc, am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat si am turnat amestecul peste fructe.
Am bagat forma la congelator pentru cca 3 ore.
Apoi am facut mousse-ul de ciocolata.Am pus gelatina la hidratat, intr-un castron de inox am pus cele 3 oua, zaharul, laptele si am omogenizat bine, am adaugat ciocolata.
Am pus castronul pe baia de aburi, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de aburi, am incorporat gelatina hidratata.
Separat am batut smantana pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat, smantana a fost rece de la frigider, nu am batut-o foarte mult, cat sa formeze varfuri moi. Frisca obtinuta am incorporat-o in crema de ciocolata, inca calduta, am omogenizat bine.
Am scos forma de la congelator, am turnat peste jeleu mousse-ul de ciocolata, am adaugat afinele, am presarat biscuitele sfaramat si drajeurile de ciocolata la suprafata, am luat un bat de frigaruie si am amestecat usor cat sa se amestece cu mousse-ul doar la suprafata. Am dat forma la congelator peste noapte.
Trebuie sa fie foarte bine inghetat ca sa se scoata usor din forma.
Se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se sectioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.
La multi ani, sanatosi si plini de bucurii !
Vezi si reteta de Tort cu crema de portocale si zmeura.
Ingrediente Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Ingrediente Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Forma de silicon tip guguluf
Jeleu de fructe rosii
250 g fructe rosii - zmeura, fragi, coacaze rosii
100 ml sirop de trandafiri - home made
300 ml apa
6 g gelatina + apa rece, cat sa treaca de un deget peste gelatina
8 g top gel rosu cu fructe de padure
Mousse ciocolata alba Belcolade
3 oua
3 linguri zahar
6 linguri lapte 3,5 % grasime
15 g gelatina + apa rece cat sa depaseasca 1 deget gelatina
160 g ciocolata alba Belcolade
300 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime + 2 pliculete zahar vanilat
50-60 g afine de padure
150 g biscuiti cu unt sfaramati
drajeuri de ciocolata