Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Franta. Cum sa faci Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

 

9 ANI de BUCATARAS astazi ! Va invit la tort, o reteta de sarbatoare fara gluten si cu putini carbohidrati. Puteti inlocui indulcitorul natural cu zahar daca doriti. https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/tort-cu-ciocolata-mere-si-crema-de.html Pentru Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina migdale, cacao, mere, oua, crema castane, frisca.

Ingrediente Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castanePentru blat: 125g pudra migdale 25 g de unt moale 1 lingura de pudra de cacao 2 linguri indulcitor natural Sukrin gold 1 lingura tarate psyllium -facultativ 2 oua mari sau 3 mici  Pentru insertul cu mere ; 3 mere 2 foi de gelatina 30-40 ml de apa 20 g de unt 1/2 lingurita scortisoara rasa 2 linguri indulcitor natural Sukrin gold Pentru crema mousse ciocolata- castane : 200 g ciocolata neagra 85% 175 g crema de castane 20 cl smantana lichida 120 g de mascarpone 3 albusuri 3 foi de gelatina Frisca pentru decor: 200 ml de smantana lichida, 2 linguri de mascarpone, vanilie 2 lnguri indulcitor natural pudra 1 castana confiata

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

Pregatiti insertul cu mere o zi inainte:

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Curatati si taiati merele cubulete mici Intr-o tigaie adanca puneti untul cu indulcitorul, caramelizati un pic si adaugati merele. Gatiti cateva minute, amestecati.  Adaugati apa, lasati sa fiarba  2 minute, luati de pe foc si puneti gelatina scursa. Amestecati si varsati intr-o forma (16-18 cm) tapisata cu film alimentar, tasati bine. Dati la congelator o noapte.

Pregatiti blatul:

Separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusle cu indulcitorul , adaugati untul moale si frecati. Inorporati pudra de migdale amestecata cu cacaoa si cu  taratele psyllium . Se bat albușurile spuma si se incorporeaza treptat. Varsati in forma unsa si tapisata cu hartie de copt (22 cm). Coaceti 12 minutes,in cuptorul incalzit la 210°C. Lasati sa se raceasca.  

Pregatiti crema mousse;

Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Mixati sau radeti ciocolata si puneti-o intr-un castron. Incalziti smantana cu mascarponele. Cand ajunge la fierbere luati de pe foc si varsati peste ciocolata. Amestecati bine, sa se topeasca ciocolata complet, adaugati gelatina stoarsa si amestecati . Incorporati crema de castane. Se bat albușurile spuma si se incorporeaza treptat.  

Montaj:

Intr-un castron in forma de bol tapisat cu film alimentar varsati jumatate din crema mousse.  Puneti insertul cu mere congelat la mijloc si acoperiti cu restul de mousse. Acoperiti cu film si dati la congelator minimum 12 ore.

Decupati blatul un pic mai mare decat marimea bolului.  Am lasat la congelator 3 zile, am pus si blatul decupat inveliit in film alimentar.

10 ore inainte de servire scoateti din congelator. Scoateti tortul din bol si depuneti-l pe blat, totul pe o farfurie de prezentare. Dati la frigider.

Pregatiti o frisca : bateti smantana lichida cu indulcitorul, adaugati mascarponele si vanilia   Decorati tortul cu frisca si castana confiata si pastrati-l la rece. 

Vezi si reteta de Tort de mere cu nuci.

Ingrediente Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castane

Ingrediente Reteta de tort cu ciocolata, mere si crema de castanePentru blat:

125g pudra migdale

25 g de unt moale

1 lingura de pudra de cacao

2 linguri indulcitor natural Sukrin gold

1 lingura tarate psyllium -facultativ

2 oua mari sau 3 mici 

Pentru insertul cu mere ;

3 mere

2 foi de gelatina

30-40 ml de apa

20 g de unt

1/2 lingurita scortisoara rasa

2 linguri indulcitor natural Sukrin gold

Pentru crema mousse ciocolata- castane :

200 g ciocolata neagra 85%

175 g crema de castane

20 cl smantana lichida

120 g de mascarpone

3 albusuri

3 foi de gelatina

Frisca pentru decor:

200 ml de smantana lichida,

2 linguri de mascarpone,

vanilie

2 lnguri indulcitor natural pudra

1 castana confiata

Categorii