Reteta de tort cu ciocolata si cafea
Reteta de tort cu ciocolata si cafea - Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea.
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de tort cu ciocolata si cafea
Astazi, pentru ca implinesc 10 ani de cand sunt alaturi de echipa bucataras, nu se putea sa nu va aduc un tort! :x Sper sa va placa reteta si sa va dea o sursa de inspiratie! :x Pentru Reteta de tort cu ciocolata si cafea ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, faina, zahar, ciocolata, frisca, cafea.
Ingrediente Reteta de tort cu ciocolata si cafea
Pentru blatul umed de vanilie:
6 oua putina sare 210g zahar esenta de vanilie 120g ulei 97.5g apa clocotita 247.5g faina 60g amidon de porumb 10.5g praf de coptPentru blatul umed de cacao:
4 oua putina sare 140g zahar 100ml ulei 40g cacao 20g amidon de porumb 2 lingurite praf de copt 110g faina 80g apa clocotita optional: esenta de romPentru sirop:
apa zahar vaniliePentru mousse-ul de ciocolata:
240g ciocolata cu lapte 155ml lapte 3 foi de gelatina 280ml smantana pentru frisca 1 lingura zahar pudra vanilatPentru mousse-ul de cafea:
210g ciocolata cu cafea 210ml cafea preparata indulcita sau cappucino 3.5 foi gelatina 210ml smantana pentru frisca 1 lingura zahar pudra vanilatPentru mousse-ul straciatella:
240g ciocolata alba 155ml lapte 3.5 foi de gelatina 240ml smanatana pentru frisca 1 lingura zahar pudra vanilat 70g ciocolata neagra taiata maruntPentru acoperire tort:
200g unt moale 200g zahar pudra 560g crema de branzaPentru ornat: am folosit: modele din ciocolata, o sticluta de whisky si cateva cuburi de gheata din:
200ml suc sprite 1 plic de gelatinaIata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea
Pentru blatul umed de vanilie:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le mixam cu galbenusurile, vanilia, adaugam si uleiul in fir subtire, apoi adaugam apa clocotita tot in fir subtire si mixam la viteza mare pana omogenizam totul foarte bine. Adaugam ingredientele uscate in 2-3 transe si mixam la viteza mica pana compozitia este omogena, apoi cu o spatula omogenizam si albusurile batute inainte.Turnam totul intr-o tava de 26cm tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul la 160°C pentru 1ora (+10 minute daca este cazul) cu ventilatie. Cand este gata il lasam sa se racoreasca si il rasturnam pe un gratar. Din aceasta cantitate am obtinut 3 foi.
Pentru blatul umed de cacao:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le mixam cu galbenusurile, vanilia, adaugam si uleiul in fir subtire, cacaoa, apoi adaugam apa clocotita tot in fir subtire si mixam la viteza mare pana omogenizam totul foarte bine. Adaugam ingredientele uscate cernute in 3 transe si mixam la viteza mica pana compozitia este omogena, apoi cu o spatula adaugam si bezeaua.
Turnam in tava de 26 cm tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 160°C pentru 1ora (+10 minute daca este cazul) cu ventilatie. Cand este gata il lasam sa se racoreasca si il rasturnam pe un gratar. Din aceasta cantitate am obtinut 2 foi.
Pentru sirop:
Punem o cana mare de apa cu zahar (dupa gust) si lasam sa dea un clocot, stingem focul, adaugam vanilia, amestecam si lasam sa se raceasca.
Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:
Hidratam gelatina in apa rece. Ciocolata o taiem marunt si turnam laptele fierbinte peste ea, lasam circa 1 minut, omogenizam, apoi adaugam gelatina hidratata, amestecam din nou, iar la final mixam smanatana pentru frisca cu zaharul pudra si o incorporam usor in crema de ciocolata cu o spatula. Mousse-ul rezultat il turnam imediat peste prima foaie de blat vanilat, dar insiropam inainte.
Atentie: Tortul fiind mare, ne trebuie un platou gros, inel detasabil si folie de acetat!!!
Pentru mousse-ul de cafea:
Gelatina o hidratam in apa rece. Maruntim ciocolata si turnam cappuccino fierbinte peste ciocolata , apoi amestecam pana devine omogena. Cand s-a mai racorit putin, punem gelatina scursa de apa si lasam sa ajunga la temperatura camerei. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu crema de cafea racita si omogenizam.
Pentru mousse-ul straciatella:
Hidratam gelatina in apa, eu am folosit foi, asa ca am folosit multa apa rece! Laptele impreuna cu vanilia le punem intr-un ibric, pe foc, iar cand incepe sa fiarba, turnam peste ciocolata alba taiata marunt si dupa cateva secunde, omogenizam bine pana ciocolata s-a topit, acum adaugam si gelatina scursa de apa si lasam sa ajunga la temperatura camerei. La final mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra. Omogenizam cele 2 compozitii cu o spatula pana obtinem un mousse pufos si aerat.
Asamblare:
Pe un platou gros am asezat prima foaie de blat vanilat, am pus inelul detasabil cu folia de acetat, insiropam, turnam mousse-ul de ciocolata, dam la rece 20 minute. Asezam a doua foaie de blat vanilat, insiropam, turnam mousse-ul de cafea, dam la rece 20. Apoi, punem prima foaie de blat umed de cacao, insiropam si turnam ultima crema, dam din nou la rece 20 minute si la final ultima foaie de blat umed de cacao, acoperim cu folie de plastic si dam la rece pana a doua zi.
A treia foaie de blat de vanilie am pastrat-o pentru noi, la cererea copiilor :))
Atentie: mousse-urile le pregatim exact in momentul in care trebuie turnat peste blat!!!
Pentru crema de nivelare:
Mixam untul moale pana isi schimba culoarea, adaugam zaharul pudra, mixam bine, apoi crema de branza in 5 transe. Omogenizam totul foarte bine, iar cu crema rezultata acoperim tortul.
Ornam dupa imaginatie, eu am pastrat crema si am folosit colorant si pudra gold.
Vezi si reteta de Tort Trio de ciocolata.
Ingrediente Reteta de tort cu ciocolata si cafea
6 oua
putina sare
210g zahar
esenta de vanilie
120g ulei
97.5g apa clocotita
247.5g faina
60g amidon de porumb
10.5g praf de copt
4 oua
putina sare
140g zahar
100ml ulei
40g cacao
20g amidon de porumb
2 lingurite praf de copt
110g faina
80g apa clocotita
optional: esenta de rom
apa
zahar
vanilie
240g ciocolata cu lapte
155ml lapte
3 foi de gelatina
280ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra vanilat
210g ciocolata cu cafea
210ml cafea preparata indulcita sau cappucino
3.5 foi gelatina
210ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra vanilat
240g ciocolata alba
155ml lapte
3.5 foi de gelatina
240ml smanatana pentru frisca
1 lingura zahar pudra vanilat
70g ciocolata neagra taiata marunt
200g unt moale
200g zahar pudra
560g crema de branza
200ml suc sprite
1 plic de gelatina