Reteta de tort cu crema de branza si visine

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Reteta de tort cu crema de branza si visine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de tort cu crema de branza si visine

 

Va prezint acum, tortul cu care mi-am servit colegele,de ziua mea! Este o Reteta de tort cu crema de branza si visine foarte gustoasa. Avem nevoie de ingredientele principale: ciocolata, faina, zahar, oua, branza, frisca, visine Am folosit reteta Oanei pentru blatul umed. Foarte bun! Eu am facut reteta dubla pentru blat si l-am copt intr-o tava de 24 pe 34cm.  Pentru ca nu am un feliator, sotul meu a  spus ca am nevoie de o sabie ca sa-l feliez. Am reusit sa feliez totusi doua foi acceptabile.

Ingredientele pentru Reteta de tort cu crema de branza si visine Pentru blat avem nevoie de ingrediente la temperatura camerei si va prezint reteta DUBLA asa cum am facut eu. 260g ciocolata cu 50% cacao 160g cafea fierbinte 300g chefir 260g ulei 6 oua mari 400g faina 360g zahar 120g cacao 10g praf de copt 1 esenta rom 1lingura esenta de portocale un praf de sare Pentru crema de visine am pus: 500g visine congelate fara samburi 30g amidon de porumb 150g zahar 10 g gelatina Pentru crema de branza cu ciocolata am pus: 200g branza pentru prajituri de la LIDL 250ml frisca lichida 200g ciocolata cu lapte 10 g gelatina Pentru crema de branza cu visine am pus: 200g branza pentru prajituri 250 ml frisca lichida 100g visine pentru tarta de la borcan, din cele puse pentru iarna, scurse bine de zeama 10g gelatina 1lingura zahar pudra vanilat Pentru glazura: 100g ciocolata cu lapte 100g frisca lichida

Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tort cu crema de branza si visine

Eu am pregatit blatul cu o zi inainte de asamblare, din cauza timpului scurt avut la dispozitie.

Pentru bat ingrediente la temperatura camerei

Facem o cafeluta, ne infruptam si noi din ea,dar 160g o turnam peste ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste si se face o crema.

Ouale, chefirul si uleiul se amesteca cu un tel apoi se toarna crema de ciocolata

Amestecam faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea, apoi le turnam peste ingredientele umede si amesteca pana la omogenizare. 

Turnam aluatul in  tava tappetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 minute sau pana la testul cu scobitoarea. Intepam blatul cu o scobitoare si daca iese curata, inseamna ca este gata.

Il lasam sa se raceasca bine apoi il taiem in doua, dupa ce taiem ,,burta,, de deasupra. Asezam inelul reglabil pe tava care o folosim la montarea tortului. Punem una din foile taiate cu grija si apoi crema de visine

Crema de visine;

Visinele fara samburi, dezghetate se dau prin blender, se amesteca cu zaharul si amidonul si se pun la fiert. Cand s-a ingrosat se dau deoparte sa se racoreasca.

Gelatina o hidratam in 30ml apa rece timp de 10 minute apoi o incalzim pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde timp de 2-3 secunde la temperatura scazuta. O turnam peste visinele racorite si dupa aceea,turnam totul deasupra blatului asezat in inel. Dam la rece pana pregatim crema de branza cu ciocolata.

Crema de branza cu ciocolata:

Topim ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde si o turnam calduta peste branza.  Turnam si gelatina hidratata in 30ml apa rece  timp de 10 min si topita in cuptorul cu microunde la temperatura scazuta, timp de 2-3 secunde.

Batem frisca si o turnam peste branza amestecand usor cu un tel.

Scoatem tortul din frigider, turnam crema deasupra, asezam a doua foaie peste crema si dam din nou la rece.

 Crema de branza cu visine

 Scurgem bine visinele de zeama, le dam prin blender si le amestecam cu branza, zaharul pudra vanilat si gelatina hidratata in 30 ml apa rece si topita ca la crema de mai sus

 Batem frisca si o turnam peste branza cu visine amestecand cu telul. O turnam deasupra celui de-al doilea blat si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. 

Scoatem cu grija inelul reglabil trecand inainte cu un cutit intre el si crema apoi punem glazura

Glazura 

Turnam frisca lichida peste ciocolata rupta bucatele si o dam la cuptorul cu microunde. Verificam si amestecam la cateva secunde, avand grija ca se incalzeste si vasul in care am pus ingredientele. dupa ce se omogenizeaza o lasam sa se racoreasca bine apoi o turnam peste crema lasand sa curga peste margini.

Ornam dupa preferinta.

Poate iti place si reteta de Tort cu iaurt si fructe, fara coacere.

 

 

Ingrediente Reteta de tort cu crema de branza si visine

Ingredientele pentru Reteta de tort cu crema de branza si visine

Pentru blat avem nevoie de ingrediente la temperatura camerei si va prezint reteta DUBLA asa cum am facut eu.

260g ciocolata cu 50% cacao

160g cafea fierbinte

300g chefir

260g ulei

6 oua mari

400g faina

360g zahar

120g cacao

10g praf de copt

1 esenta rom

1lingura esenta de portocale

un praf de sare

Pentru crema de visine am pus:

500g visine congelate fara samburi

30g amidon de porumb

150g zahar

10 g gelatina

Pentru crema de branza cu ciocolata am pus:

200g branza pentru prajituri de la LIDL

250ml frisca lichida

200g ciocolata cu lapte

10 g gelatina

Pentru crema de branza cu visine am pus:

200g branza pentru prajituri

250 ml frisca lichida

100g visine pentru tarta de la borcan, din cele puse pentru iarna, scurse bine de zeama

10g gelatina

1lingura zahar pudra vanilat

Pentru glazura:

100g ciocolata cu lapte

100g frisca lichida

Categorii