Reteta de tort cu doua blaturi

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Reteta de tort cu doua blaturi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de tort cu doua blaturi

 

Aceasta Reteta de tort cu doua blaturi este cadoul dulce de 16 februarie. Tortul asta a fost tare indecis, ba voia sa fie cu..., parca ar merge si cu aia,m-a zapacit mai rau decat eram. In fine, pana la urma am cazut la o invoiala si a iesit ce o sa scriu in reteta. La multi ani, Alin ! Ingredientele pentru Reteta de tort cu doua blaturi sunt: oua,zahar, ulei, lapte, faina, cacao, arahide, mascarpone, smantana, ciocolata, dulceata.

Ingredientele pentru Reteta de tort cu doua blaturi Blat cu cacao diametrul 20 cm 3 oua medii 80 g zahar un praf sare 30 ml ulei 50 ml lapte 3,5% grasime 80 g faina 20 g cacao Blat cu arahide diametrul 20 cm 3 oua medii 120 g arahide ( alunele in coaja) prajite 75 g zahar 25 g faina 1 zahar vanilat un praf sare Sirop 200 ml apa 2-3 linguri zahar 1 lingurita esenta de lavanda Crema 250 g mascarpone 100 g zahar farin 30 ml lapte rece 3,5% grasime 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 100 g ciocolata neagra Callebaut 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime Dulceata de zmeura cu o consistenta mai densa, adica legata mai mult.

Iata cum se prepara Reteta de tort cu doua blaturi

Blat cacao : Am folosit un inel reglabil, l-am reglat la 20 cm si l-am tapetat cu hartie de copt.Intr-un castron am pus cele 3 oua, zaharul si sarea si am mixat pana si-au dublat volumul. Am adaugat laptele si uleiul si am mai mixat 1 min, la final am incorporat faina amestecata cu cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am copt blatul 25-30 min. Am lasat sa se raceasca bine blatul.

Blat cu arahide : Am folosit acelasi inel reglabil, l-am reglat la 20 cm. Intr-un castron am pus albusurile cu un praf de sare si le-am mixat bine, am adaugat zaharul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si zaharul vanilat, le-am omogenizat. Am amestecat arahidele macinate cu faina  si le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus in compozitia de mai sus. Am pus compozitia in forma, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am copt blatul 25-30 min. Am lasat blatul sa se raceasca.

Sirop : Apa cu zaharul le-am pus la fiert, cand a dat in 2-3 clocote am stins focul si am adaugat esenta de lavanda. Am lasat sa se raceasca.

Crema : Mascarponele cu 50 g zahar farina si 30 ml lapte rece le-am mixat. Separa 400 ml smantana pentru frisca si 50 g zahar farin le-am mixat pana am obtinut frisca. Am adaugat frisca, lingura cu lingura si am incorporat-o in crema de mascarpone. Ciocolata impreuna cu 100 ml smantana pentru frisca am pus-o pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras de pe baia de abur, am mixat 1-2 min apoi am bagat la congelator cca 20 min, dupa 20 min am mixat cca 3 min, apoi am adaugat 3 linguri din crema de mascarpone si am omogenizat.

Asamblare: Am sectionat in doua parti ambele blaturi. Am asezat pe un platou prima parte de blat cu cacao, am pus inelul si o folie acetata, sa pot sa asez bine crema. Am insiropat blatul,cu ajutorul unui posh am pus  crema de mascarpone, formand doua cercuri, in spatiul liber am pus dulceata de zmeura si am nivelat, am asezat prima parte de blat cu arahide l-am insiropat, apoi am format doua cercuri cu crema de ciocolata si mascarpone, in spatiul liber am pus dulceata de zmeura si am nivelat, peste am asezat a doua parte de blat cu cacao ornat cu crema de mascarpone si zmeura, am nivelat si am asezat partea a doua de blat cu arahide, l-am insiropat. Am imbracat tortul cu cremele ramase, am incercat sa dau un efect de degrade, am cernut deasupra putina cacao.

Vezi si reteta de Tort cu zmeura si ciocolata!

Ingrediente Reteta de tort cu doua blaturi

Ingredientele pentru Reteta de tort cu doua blaturi

Blat cu cacao diametrul 20 cm

3 oua medii

80 g zahar

un praf sare

30 ml ulei

50 ml lapte 3,5% grasime

80 g faina

20 g cacao

Blat cu arahide diametrul 20 cm

3 oua medii

120 g arahide ( alunele in coaja) prajite

75 g zahar

25 g faina

1 zahar vanilat

un praf sare

Sirop

200 ml apa

2-3 linguri zahar

1 lingurita esenta de lavanda

Crema

250 g mascarpone

100 g zahar farin

30 ml lapte rece 3,5% grasime

400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

100 g ciocolata neagra Callebaut

100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

Dulceata de zmeura cu o consistenta mai densa, adica legata mai mult.

Categorii