Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri

 

La multi ani, Minodora ! Bine ai venit in clubul select al surorilor tale, tu maine 2 martie bagi in bagaj   50 de anisori, eu ca-s aia mare prin august un 55 , Leo un 54 prin Noiembrie si Nico un 53 prin august, acum suntem careul perfect de 50+ Sa ai parte de tot ce-ti doresti si sa fim mereu impreuna. PS. Mi-a placut un blat de la Merisor si l-am adaptat nevoilor mele, iar pentru crema m-am inspirat de la Ionela`s Kitchen, multumesc pentru inspiratie fetelor, sa aveti o Primavara frumoasa. Pentru Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, zahar, faina, cacao, ulei, banane, unt, lapte, smantana.

Ingrediente Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri Blat -tava rotunda de silicon 20 cm ( ingrediente pt un blat, se repeta de inca doua ori, total 3 blaturi) 2 oua M 62,5 g zahar 50 g faina 12,5 g cacao 25 ml ulei 50 g zmeura congelata sau proapspata, depinde de sezon un praf de sare Crema de banane 300 g banane coapte- cca 2 banane mari sau 3 mai mici 40 g unt cu 82% grasime 20 ml zeama de lamaie 35 g amidon 2 linguri zahar 2 galbenusuri esenta vanilie 200 ml lapte cu 3,5% grasime 300 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime 3 pliculete de zahar vanilat Sirop am folosit un sirop de zmeura pregatit de mine anul trecut, diluat cu apa Plus elemente de decor drajeuri ''viermisori'' de ciocolata coloranti pt crema ciocolata topita si transformata intr-o poveste drajeuri stelute, albe, galbene si rosii...50 la numar banuti mici de ciocolata Callebaut

Iata cum se prepara Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri

Am pregatit blaturile si crema de seara si a doua zi am montat tortul si am terminat de pregatit crema, se poate face si in aceiasi zi daca nu aveti si altele de facut, eu m-am obisnuit sa le fac pe inserat si adoua zi sa fiu relaxata si sa le asamblez, ma refer si la torturi si prajituri pe care obisnuiesc sa le fac  din cand in gand.....:)))))))))))))) Primavara frumoasa sa aveti si eu sa trec la tastat reteta.

Blat - 3 blaturi separat, am dat ingredientele pt. un blat, repetati de inca doua ori.Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Peste albusuri am adaugat galbenusurile amestecate cu uleiul, le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina si cacao cernute, cu miscari lente de jos in sus.Forma de silicon am uns-o cu putin ulei, am pus compozitia in forma si am presarat zmeura deasupra ( am avut congelata si am maruntit-o pe toata suprafata compozitiei). Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 10-15 min. Se coace foarte repede , exact cat a stat la cuptor n-am cronometrat, doar am verificat daca este gata, trebuie sa se desprinda de margini usor. Am progedat la fel inca de doua ori.

Crema : Am curatat si taiat bananele in rondele, intr-o tigaie wok am pus untul la topit, am adaugat bananele rondele si zeama de lamaie, am amestecat cca 1 min cat sa se caleasca putin, apoi am luat blenduit bine pana am obtinut un amestec omogen. Am tras tigaia de pe foc, am adaugat laptele, amidonul, zaharul si cele 2 galbenusuri, am asezat pe foc, la foc mediu si am blenduit din nou totul pana am obtinut o crema omogena si inchegata, am adaugat esenta de vanilie si am luat tigaia de pe foc, am transferat crema intr-un vas de sticla , am acoperit cu folie alimentara si am dat la rece pentru min 2 ore, eu am lasat crema pana a doua zi. Inainte sa ma apuc sa asamblez tortul am scos de la frigider smantana pt. frisca am adaugat 3 pliculete de zahar vanilat si am mixat 2-3 min. Am adus de la rece si crema de banane, am blenduit-o 1 min apoi am luat cu lingura si am incorporat in smantana pt. frisca continund sa mixez, am procedat asa pana am incorporat toata crema de banane in smantana pt. frisca si am obtinut o crema delicioasa si cremoasa.

Asamblare : Am asezat primul blat pe un platou, am insiropat bine, apoi am intins o parte din crema si am presarat drajeuri de ciocolata, am asezat al doilea blat insiropat, am intins crema peste, am presarat drajeuri de ciocolata si am nivelat, peste am pus ultimul blat invers, adica cu zmeura in jos, am imbracat tortul cu crema, restul de crema l-am colorat in rosu si verde si am decorat cu flori, am facut si un desen din ciocolata topita. Fiecare e liber sa decoreze in functie de inspiratie sau eveniment. La multi ani, Minodoara !

Vezi si reteta de Tort Trio de ciocolata.

 

Ingrediente Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri

Ingrediente Reteta de tort cu zmeura, banane si 50 de primaveri

Blat -tava rotunda de silicon 20 cm ( ingrediente pt un blat, se repeta de inca doua ori, total 3 blaturi)

2 oua M

62,5 g zahar

50 g faina

12,5 g cacao

25 ml ulei

50 g zmeura congelata sau proapspata, depinde de sezon

un praf de sare

Crema de banane

300 g banane coapte- cca 2 banane mari sau 3 mai mici

40 g unt cu 82% grasime

20 ml zeama de lamaie

35 g amidon

2 linguri zahar

2 galbenusuri

esenta vanilie

200 ml lapte cu 3,5% grasime

300 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime

3 pliculete de zahar vanilat

Sirop

am folosit un sirop de zmeura pregatit de mine anul trecut, diluat cu apa

Plus elemente de decor

drajeuri ''viermisori'' de ciocolata

coloranti pt crema

ciocolata topita si transformata intr-o poveste

drajeuri stelute, albe, galbene si rosii...50 la numar

banuti mici de ciocolata Callebaut

Categorii