Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana
O urmaresc pe Beatrice de la ''Momente delicioase cu Beatrice'', imi place foarte mult ceea ce face, asa ca m-am inspirat de la ea pentru acest tort. N-am respectat eu chiar 100 % reteta ei, dar eu zic ca mi-a iesit ceva bun, sper sa placa si sarbatoritei. La multi ani, Cristiana ! PS. Nu mi-au iesit straturile perfecte pentru ca am casa-n panta, emoticonlesinatderas, nimic nu sta drept, dar aia strambi i-au mancat pe aia drepti....in fine nimic nu-i intamplator, aveam de gand sa imbrac tortul cu krant, pana la urma nu l-am imbracat in totalitate am mai plusat cu una, alta.... Pentru Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, frisca, lapte, gelatina.
Ingrediente Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana Blat diametrul de 18 cm 2 oua M 60 g zahar 50 g faina 1/2 lingurita sare 10 g cacao Pt. frisca 600 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime Pt. Mousse 120 g ciocolata X 3 tipuri de ciocolata, Callebaut alba si neagra si cu lapte Milka 30 g zahar pudra 3 galbenusuri 30 g zahar 250 ml lapte cu 3,5% grasime 12 g gelatina + 72 ml apa rece Decor un desen tematic din ciocolata topita krant drajeuri de ciocolata drajeuri colorate- stelute si bradutiIata cum se prepara Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana
Blat : Mi-am pregatit forma de tort, o forma cu inel detasabil de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am pus ouale cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana si-au schimbat culoarea. Am incorporat faina amestecata cu cacao, am omogenizat bine si am turnat amestecul obtinut in forma de tort. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 15-20 min. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca bine.
Frisca : Intr-un bol de inox am pus smantana pentru frisca rece de la frigider si am adaugat zaharul pudra, am mixat pana am obtinut varfuri moi, nu avem nevoie de o frisca ferma. Am acoperit castronul cu o folie alimentara si l-am lasat la temperatura camerei.
Mousse : Inainte sa ma apuc sa pregatesc cele 3 creme mousse mi-am pregatit forma in care urma sa asamblez tortul. Pe o farfurie am asezat blatul racit, am pus in jurul blatului un inel de tort reglabil, intre blat si inel am pus niste folie acetat. Apoi am pus in 3 castroane mai incapatoare cicocolata dupa cum urmeaza, ciocolata neagra 120 g, ciocolata cu lapte 120 g si ciocolata alba 120 g.
Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile si zaharul si am mixat 2-3 min. Laptele l-am pus sa se infierbante, nu trebuie sa fiarba, apoi l-am turnat peste galbenusuri, putin cate putin, amestecand repede. Amestecul obtinut l-am pus pe baie de abur si am continuat sa amestec pana a inceput sa se mai ingroase putin. Am tras vasul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata, am amestecat foarte bine sa se omogenizeze amestecul. Am cantarit amestecul obtinut si l-am impartit in 3 parti egale. Am turnat amestecul in fiecare castron cu ciocolata, am lasat 2-3 min si apoi am amestecat bine sa se topeasca ciocolata ( in caz ca nu se topeste bine asezam castronul pe baie de abur sau il bagat la cuptorul cu microunde). Temperatura din bol trebuie sa fie sub 40 grade ca sa putem sa incorporam frisca batuta. Atentie, nu punem frisca in toate 3 castroanele deodata. Luam castronul cu ciocolata neagra, adaugam 200 g frisca, omogenizam si turnam compozitia peste blat, dam forma la congelator pentru cca 30 min. Scoatem forma de la congelator, luam al doilea castron cu ciocolata cu lapte, daca constatam ca a inceput sa se intareasca asezam castronul pe baie de abur pentru cateva minute, apoi incorporam cele 200 g frisca, omogenizam si turnam compozitia peste cea de ciocolata neagra. Bagam din nou la congelator pentru 30 min, apoi scoatem din congelator, luam castronul cu ciocolata alba ( daca e nevoie il punem pe baia de abur) adaugam si restul de 200 g frisca, omogenizam si turnam compozitia peste cea de ciocolata cu lapte. Lasam la rece peste noapte si a doua zi ornam dupa palc sau il lasam asa cum este. Eu am avut o tema data ( sarbatorita nu stie), asa ca mi-am facut un sablon, am topit ciocolata neagra si m-am crezut Picasso....am ornat cu krant, drajeuri de ciocolata, drajeuri colorate stelute si braduleti, asa cum se vede in inaginea finala.Sper ca am fost destul de explicita, sa va fie de folos.
Vezi si reteta de Tort cu frisca si nuca.
Ingrediente Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana
Ingrediente Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana
Blat diametrul de 18 cm
2 oua M
60 g zahar
50 g faina
1/2 lingurita sare
10 g cacao
Pt. frisca
600 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
Pt. Mousse
120 g ciocolata X 3 tipuri de ciocolata, Callebaut alba si neagra si cu lapte Milka
30 g zahar pudra
3 galbenusuri
30 g zahar
250 ml lapte cu 3,5% grasime
12 g gelatina + 72 ml apa rece
Decor
un desen tematic din ciocolata topita
krant
drajeuri de ciocolata
drajeuri colorate- stelute si braduti