Rondele de ardei iuti, in otet

Reteta culinara din categoria Conserve. Specific Romania. Cum sa faci Rondele de ardei iuti, in otet

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rondele de ardei iuti, in otet

 

Îmi place la nebunie, să mănânc o ciorbiță bună, cu ardei iute, la fel și băieților mei!  Anul acesta m-am hotărât să pun altfel ardeii iuți în otet, mai ales că băieții mi-au spus că le-ar plăcea ca oțetul să fie ceva mai dulce. De obicei îi puneam întregi dar de data aceasta i-am pus tăiați rondele, așa cum mâncasem la niște prieteni. Zis și făcut, m-am pus pe treabă și mi-au ieșit cei mai grozavi ardei iuți în oțet, făcuți vreodată! Așa că vă recomand și vouă să încercați rețeta! Din ingredientele de mai jos au rezultat 7 porții (7 borcane de 330 g).

Ingrediente Rondele de ardei iuti, in otet

600-650 g ardei iuți, roșii

200-250 g ardei iuți, verzi

2-3 frunze de dafin

1 lingură mare rasă de sare mare neiodată

1 l apă

0,5 l oțet din vin, de 9 grade

1 lingură mare rasă de boabe de piper

2 linguri mari de zahăr (sau miere)

1 lingură mare rasă de boabe de muștar

Categorii