Rondele de fitofag cu cartofi umpluti gramaj per portie

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rondele de fitofag cu cartofi umpluti gramaj per portie

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare si o lingurita de otet, cartofii vor fierbe in coaja. Se lasa pana sunt treisferturi fierti dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Separat vom lua medaliobul de fitofag in clatim intr-un jet de apa rece, dupa care se va tapeta cu hartie absorbanta sa ii luam surplusul de apa, se va unge cu ulei si se va pipera, il lasam in asteptare pana cand grill-ul este bine incalzit, dupa care il asezam pe gratar. Daca este medalionul mai mare(gros) se va lasa aproximativ 7-10 minute pe fiecare parte, daca nu este facut mai lasati-l este in functie de gratarul fiecaruia. Separat facem o crema, se va rade telemeaua de capra si se va incorpora in branza de vaci si se va adauga pentru omogenizare si smantana se sareaza, pipereaza se toaca fin si se adauga si catelul de usturoi si o frunza nu prea mare de praz. Dupa ce cartofii sau racit le vom da o gaura in mijloc cu aparatul de scos cotorul la mere si vom umple casrtofii cu respectiva pasta rezultata. Se va pune pe gratar atat caroful plin cu crema cat si fitilele scoase de la cartof, se vor rumenii pe ambele parti, cum observati in imaginea alaturata. Pentru decor, vom folosi acetto balsamico si fire subtiri de praz. Pofta Buna

Ingrediente Rondele de fitofag cu cartofi umpluti gramaj per portie

1-2 cartofi potiviti

1 medalion de fitofag

15 ml smantana lichida

20 g branza de vaci

10 g de telemea de capra

1 catel de usturoi

sare

piper

ulei

Pt dessign : praz si reductie de acetto balsamico

Categorii