Rondele de somon cu sos de piper verde

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rondele de somon cu sos de piper verde

Cu cel putin o ora inainte de a pregati acest preparat, vom hidrata piperul in apa rece, iar somonul, dupa ce l-am spalat si uscat, il condimentam si lasam la frigider. Dupa acest timp, asezam rondelele intr-un vas termorezistent, stropim cu putin ulei de masline, acoperim vasul cu capac sau folie si dam la cuptorul preincalzit (175 grade) timp de 20-25 minute. In acest timp pregatim sosul. Punem pe foc 300 ml din smantana pentru gatit, iar restul (100 ml) dizolvam amidonul. Scurgem boabele de piper verde si adaugam in vasul de pe foc lasand sa fiarba cateva minute. Adaugam amestecul de smantana cu amidon si amestecam continuu pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie dupa gust si condimentam cu sare si piper. Daca au trecut cele 20-25 minute, indepartam capacul (folia) de pe vasul cu peste si mai lasam 10-15 minute de data aceasta la temperatura maxima pentru a prinde o crusta frumoasa si crocanta. Pofta Buna!

Ingrediente Rondele de somon cu sos de piper verde

Ingrediente (4 persoane):

- 4 rondele somon proaspat

- amestec de condimente pentru peste

- ulei de masline

Ingrediente sos:

- 3-4 linguri piper verde

- 400 ml smantana pentru gatit

- 3-4 lingurite amidon

- zeama de lamaie

- sare si piper

Categorii