Rosii cu zarzavat pentru ciorbe
Reteta culinara Rosii cu zarzavat pentru ciorbe din categoria Conserve. Cum sa faci Rosii cu zarzavat pentru ciorbe
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rosii cu zarzavat pentru ciorbe
Printre conservele de roșii pe care le pregătim în fiecare an se numără și această rețetă de roșii cu legume pentru supe. Foarte util pentru mai târziu. Nu este nevoie să curățați alte legume pentru a le adăuga în supe. Doar deschide borcanul și pune 3-4 linguri din el.
3 kg roșii de grădină 1 kg morcovi 350 gr telina 300 gr pastarnac 300 gr radacina de patrunjel 1 kg ardei rosu (grasime si capia) 1 legătură frunze de țelină 2 legături de pătrunjel 3 linguri sare de muratSpălați bine toate legumele împreună cu verdeața. Rosiile se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se curata de coaja. Tăiați cubulețe mici, după îndepărtarea tulpinilor.
Toate rădăcinile se curăță și se dau prin răzătoare, iar verdeața se toacă mărunt. Se amestecă apoi cu sare și se adaugă roșiile tocate. Se lasa totul sa se odihneasca 10-15 minute, apoi se scurge lichidul si se indeseaza legumele in borcane sterilizate. Umpleți cu lichidul scurs, apoi închideți ermetic borcanele.
Borcanele cu rosii si legume pentru supe se pun in cratite mari, la baza carora se pun 1-2 servetele. Se toarnă apa în tigăi până se apropie de firul borcanelor. Se fierb apoi borcanele 50-60 de minute, de la primul clocot de apa.
Dupa stingerea focului se lasa borcanele in apa pana se racesc complet. Etichetați și puneți în cămară.
Ingrediente Rosii cu zarzavat pentru ciorbe
3 kg rosii de gradina
1 kg morcovi
350 gr telina
300 gr pastarnac
300 gr radacina de patrunjel
1 kg ardei rosu( gras si capia)
1 legatura frunze de telina
2 legaturi de patrunjel
3 linguri de sare pentru muraturi