Rosii decojite in suc propriu

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rosii decojite in suc propriu

Se pune o oala cu apa la fiert. Se iau coditele de la rosii, apoi se spala si se baga in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cu ajutorul unei palete se iau rosiile din oala, se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se decojesc, punandu-le imediat in borcane. Dupa aceea, se adauga zaharul si sarea peste ele si se pun capacele la borcane. Intr-o cratita se pune un prosop, apoi se aseaza borcanele si se umple cratita cu apa rece. Se fierb borcanele timp de 40-50 de minute, se lasa la racit in cratita cu apa, apoi se pot depozita.

Ingrediente Rosii decojite in suc propriu

4,5 kg rosii cu forma alungita

In fiecare borcan de 800 g:

o lingurita cu varf de sare grunjoasa

doua linguri cu varf de zahar

Categorii