Rosii la borcan pentru iarna
Reteta culinara Rosii la borcan pentru iarna din categoria Conserve. Specific Romania. Cum sa faci Rosii la borcan pentru iarna
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rosii la borcan pentru iarna
Rețeta este făcută deja de 2 ani, testată și aprobată. Am facut reteta Andrei , am scos doar zaharul. https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/rosii-la-borcan-pentru-iarna.html
Pentru 6 borcane de 600 gr 4,5 kg de roșii 6 linguri sare de mare Sterilizați borcanele și capacele la cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute. Nu puneți capacele cu garnitură de cauciuc la cuptor, puneți-le câteva minute în apă fiartă. Curata rosiile (dupa ce le-ai trecut prin apa clocotita). Scoateți coada și partea verde și începeți să umpleți borcanele. Apăsați-le ușor să intre bine și lăsați-le sucul. Deasupra se pune o lingura de sare de mare si se toarna sucul deasupra ramas de rosiile decojite. Închideți borcanele ermetic. Puneți-le într-o tavă de cuptor fără să atingeți și turnați 1-2 căni de apă fierbinte.Pune tava la cuptor in pozitie joasa. Am lasat 50 de minute la 120°C si apoi 2 ore in cuptorul inchis. Le-am scos, am întors capacul în jos, le-am acoperit cu o pătură și le-am lăsat să se răcească peste noapte. Pune-le în camera rece în a 2-a zi. Le poti folosi iarna pentru mancare sau poti face pizza si sos de paste. Nu sarati mancarea pentru ca rosiile sunt deja sarate.