Rosii uscate, conservate in ulei
Reteta culinara Rosii uscate, conservate in ulei din categoria Conserve. Cum sa faci Rosii uscate, conservate in ulei
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rosii uscate, conservate in ulei
Ador rosiile uscate, pastrate in ulei. Le folosesc la multe preparate, la fripturi, la salate, la tocane, la aperitive, dau un gust grozav mancarii. Anul acesta am vrut sa incerc si eu sa le usuc, insa parca niciodata nu aveam imboldul necesar. De curand, Alice, de la Tara Bucatelor, a postat reteta ei de rosii uscate si ...nu am mai rezistat :)))) Era un caz fericit intrucat aveam niste rosii perfecte, de gradina, gustoase, naturale. In doi timpi si trei miscari, m-am mobilizat si am citit cu atentie indrumarile lui Alice si am trecut la treaba. Sunt foarte incantata de rezultat, dar si mai incantata sunt de faptul ca sunt facute de mine, conservate in casa si oricand la indemana, iar camara mai bogata. Multumesc mult, Alice pentru imbold, pentru indrumari. Eu am ales o combinatie diferita de arome, insa in functie de gusturi, se poate adapta oricarui pretentios :))))
Ingrediente Rosii uscate, conservate in ulei
rosii de gradina, eu am folosit din cele lunguiete, coapte,
- sare (eu am folosit sare de Himalaya)
- boabe piper negru
- oregano uscat
- busuioc proaspat
- usturoi
- frunze de menta proaspata
- ulei de masline (de calitate)