Salata aromata de toamna

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata aromata de toamna

Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador aceasta salata....sper sa va placa si voua celor care treceti pe aici! Asadar spalam si taiem bucati, suvite, felii, toate legumele. Le punem Intr-un vas in care sa putem sa le amestecam. Preparam baitul, punem pe foc, iar cand clocoteste, punem legumele si le lasam 3-4 clocote. Le scoatem, le punem in borcane, fara sa presam, umplem cu bait, capsam si punem borcanele cu gura in jos. Dupa citeva ore punem borcanele in camara cu conserve pentru iarna....Poate fi servita dupa 2-3 zile. Pofta buna!

Ingrediente Salata aromata de toamna

1 kg gogosari

0.5 kg kapia

2-3 castraveti

1 conopida

1 telina

Pentru bait

500 ml otet

1 litru apa

250 g zahar sau miere

1 lingura sare mare

3 graunti de usturoi

1 lingura piper boabe

1 lingura boabe de mustar

Categorii