Salata calda cu fusilli, fasole verde si carnita de vitel

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Italia. Cum sa faci Salata calda cu fusilli, fasole verde si carnita de vitel

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata calda cu fusilli, fasole verde si carnita de vitel

 

,, Bunatati pentru Craciun"   Aceasta salata a constituit pranzul pentru patru persoane . Si a mai si rams ceva, pentru inca doua  !!!Am infoliat bolul si mi-am servit colegii .

 

INGREDIENTE
600 gr carne macra de vitel 400 gr fusilli 300 gr fasole verde -congelata 6 linguri ulei 2 ardei iuti 1 ceapa verde 1 lingurita de floricele de cimbru uscate si farmitate 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras galben 1/2 lingurita piper 1/2 lamie -zeama sare Carnea de vitel a fost fiarta intr-o supa limpede cu legume. Lasati carnea sa se raceasca . Decongelati fasolea verde . A mea era cu pastai intregi si am taiat-o mai marunt,respectiv in trei. Spalati legumele si le curatati ardeii si ceapa. Taiati cubulete ardeii iar ceapa rondele . Fierbeti pastele in multa apa clocotita sarata , respectand indicatiile de pe ambalaj. Pentru operativitate , fierbeti in acelasi timp si aceiasi oala , impreuna cu fusilli si fasolea verde . Scurgeti pastele si fasolea in strecuratoare si clatiti cu apa rece. Taiati cuburi carnea ce s-a rait si o prajiti in ulei pana devine crocanta . Se scoate carne intr-un bol si se soteaza in continuare ardeii si ceapa timp de 2-3 minute . Se rastoarna legumele peste carne si se aduga,cimbru , piper , fusilli si fsolea . Pentru balansarea gusturilor stoarceti o jumatate de lamie . Amestecati totul , gustati si sarati /piparati/acriti -daca mai este nevoie . Eu am decorat cu rondele de ardei rosu doar deasupra pentru ca stiu ca amatorii de picant isi vor alege ei ardeiul iute .

Pofta buna !!!

Ingrediente Salata calda cu fusilli, fasole verde si carnita de vitel

600 gr carne macra de vitel

400 gr fusilli

300 gr fasole verde -congelata

6 linguri ulei

2 ardei iuti

1 ceapa verde

1 lingurita de floricele de cimbru uscate si farmitate

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras galben

1/2 lingurita piper

1/2 lamie -zeama

sare

Categorii