Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea

 

Pentru că îmi rămăseseră niște ”capete” de la pieptul de pui din care am făcut șnițele, pentru masa deâ, m-am hotărât să fac mai târziu și o salată caldă, pentru cină. A ieșit o bunătate de salată, consistentă și ușoară (totuși) preparată într-o perioadă acceptabilă de timp.

4 cartofi roz 150-200 grame de piept de pui 3-4 linguri de ulei de măsline 100 grame de telemea sare piper boia de ardei dulce oregano busuioc uscat Pentru servit: felii de gogoșar murat în oțet rondele de castraveți murați

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă.

Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se părtrundă și apoi se ia capacul de pe tigaie și se rumenesc frumos cubulețele din piept de pui, la foc mic.

Telemeaua se dă pe răzătoarea mare și se lasă în așteptare.

Se feliază gogoșarul murat în oțet, iar castravetele murat se taie sub formă de rondele.

Când cartofii au fiert, se curăță de coji și se taie sub formă de cubulețe, care se pun în bolul de servire. Se adaugă telemeaua răzuită și apoi pieptul de pui rumenit, cu tot cu uleiul în care s-a prăjit. Se condimentează, după gust cu: sare, piper, boia dulce, oregano și busuioc uscat.

La urmă, se decorează salata cu felii de gogoșar murat în oțet și cu rondele de castraveți murați. Se servește imediat, cât mai este caldă. Dacă s-a răcit, poate fi încălzită, timp de 1 minut, în cuptorul cu microunde.

Ingrediente Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea

4 cartofi roz

150-200 grame de piept de pui

3-4 linguri de ulei de măsline

100 grame de telemea

sare

piper

boia de ardei dulce

oregano

busuioc uscat

Pentru servit:

felii de gogoșar murat în oțet

rondele de castraveți murați

Categorii