Salata calda de paste, cu legume si mozzarella
Reteta culinara din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata calda de paste, cu legume si mozzarella
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata calda de paste, cu legume si mozzarella
Dacă atunci când este cald ne hrănim și ne răcorim cu o salată, când se face frig este foarte bună o salată caldă, bogată în vitamine și consistentă. Pentru aceasta, am adăugat legume plăcute și aspectuoase, care să atragă vizual și mozzarella gustoasă și consistentă.
INGREDIENTE
Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul de măsline, în care s-a adăugat și puțin ulei de floarea soarelui.
Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, după ce s-au înmuiat deja cepele.
Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie fâșii cam de 3 cm lungime și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Se pune capacul pe tigaie și se călesc legumele înăbușit, la foc mic, până ce se înmoaie.
Se spală roșiile, se înjumătățesc și se adaugă în tigaia în care s-aiu înmuiat deja celelalte legume. Se acoperă tigaia cu capac și se continuă prepararea la foc mic, încă 3-4 minute.
Se fierb pastele, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă multă clocotită și sărată.
Se condimentează sosul de legume cu: sare, zahăr, piper, boia de ardei, oregano și busuioc uscat, după care se adaugă sucul de roșii și se lasă legumele pe foc mic, la preparare înăbușită.
Între timp se taie mozzarella sub formă de cubulețe și se pregătește elementul de decor.
Când sunt fierte, pastele se strecoară și se pun într-un bol de servire. Se toarnă peste ele sosul de legume, se presară deasupra cubulețele de mozzarella, se decorează salata și se servește caldă, imediat.
Ingrediente Salata calda de paste, cu legume si mozzarella
200-250 grame de paste (penne)
100 grame de mozzarella
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
3-4 fire de ceapă verde
10-12 roșii cherry
3-4 căței de usturoi
50 ml de ulei de măsline
25 ml de ulei de floarea soarelui
100 ml de suc de roșii
sare
piper
boia de ardei dulce
1/2 linguriță de zahăr tos
oregano
busuioc uscat
Pentru decor:
frunze proaspete de busuioc/pătrunjel