Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana - Iata cum se prepara Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

 

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana este o mancare italiana clasica, cunoscuta pentru simplitatea si prospetimea ingredientelor sale. Originara din insula Capri, de unde isi trage si numele, salata Caprese reflecta perfect esenta bucatariei italiene, care pune accent pe calitatea ingredientelor si pe echilibrul dintre arome. Prepararea salatei Caprese este simpla: rosiile si mozzarella se feliaza si se asaza alternativ pe un platou, dupa care se adauga frunzele de busuioc. Salata se stropeste generos cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Aceasta salata nu este doar un deliciu pentru papilele gustative, ci si o sarbatoare vizuala datorita culorilor sale vibrante: rosu, alb si verde, care sunt culorile drapelului italian. Salata Caprese este adesea servita ca aperitiv, dar poate fi savurata si ca fel principal, mai ales in zilele calde de vara.

Ingrediente Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana 4 rosii mari si coapte 250 g mozzarella di bufala (sau mozzarella proaspata din lapte de vaca) Un manunchi de frunze de busuioc proaspat 4 linguri de ulei de masline extra virgin Sare de mare dupa gust Piper negru proaspat macinat dupa gust Otet balsamic (optional)

Cum se prepara Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

Pregatirea ingredientelor: Spala rosiile si frunzele de busuioc.

Feliaza rosiile in rondele de aproximativ 0.5 cm grosime. Feliaza mozzarella in rondele de grosime similara. Asamblarea salatei: Pe un platou mare sau pe farfurii individuale, asaza alternativ feliile de rosii si mozzarella, formand un cerc sau un sir, astfel incat sa alterneze culorile (rosu, alb, rosu, alb). Intre feliile de rosii si mozzarella, asaza frunzele de busuioc. Condimentarea: Stropeste salata cu ulei de masline extra virgin, distribuindu-l uniform peste rosii si mozzarella. Presara sare de mare si piper negru proaspat macinat dupa gust. Daca doresti, poti adauga cateva picaturi de otet balsamic pentru un plus de savoare. Servirea: Serveste salata imediat, pentru a te bucura de prospetimea maxima a ingredientelor.

Se serveste alaturi de crostini cu ciuperci si o portie de lasagna. Recomandam si salata greceasca.

Ingrediente Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

Ingrediente Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

4 rosii mari si coapte

250 g mozzarella di bufala (sau mozzarella proaspata din lapte de vaca)

Un manunchi de frunze de busuioc proaspat

4 linguri de ulei de masline extra virgin

Sare de mare dupa gust

Piper negru proaspat macinat dupa gust

Otet balsamic (optional)

Categorii