Salata cu andive, ridichi si parmezan

Reteta culinara Salata cu andive, ridichi si parmezan din categoria Salate. Cum sa faci Salata cu andive, ridichi si parmezan
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salata cu andive, ridichi si parmezan
O salata de primavara, simpla dar consistenta cu putine ingrediente dar nutritiva si sanatoasa Apropo... Stiati ca... despre Andiva se spune ca se numeste si cicoare de gradina si ca are proprietati nutritive, dietetice si oficinale. Contine minerale, stimuleaza pofta de mancare, are efecte diuretice, usor laxative, usureaza digestia, stimuleaza secretia de bila si evacuarea intestinala a acesteia, are efecte mineralizante si ajuta la combaterea parazitilor intestinali. Deoarece contine substante triterpenice amare precum lactucina si lactupicrina, andiva calmeaza usor sistemul nervos, alina durerile si prezinta efecte favorabile in caz de stres. Prin prezenta intibinei, care este o substanta antioxidanta naturala, andiva diminueaza efectele nocive ale radicalilor liberi, intarziind imbatranirea si instalarea unor boli generative, inclusiv a cancerului.
Ingrediente Salata cu andive, ridichi si parmezan
2 legaturi ridichi rosii;
1 andiva;
3-4 felii salata iceberg;
un pumn rucolla;
parmezan;
otet balsamic;
seminte de chia.