SALATA CU ANGHINARE SI SPARANGHEL

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare SALATA CU ANGHINARE SI SPARANGHEL

Anghinarele se spala, se scoate cotorul afara, si frunzele din exterior se arunca apoi se taie bucatele. Bucatile de anghinare se stropesc imediat cu sucul de lamaie. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare, inauntru se baga abghinarele si se fierb pentru 20-25 minute apoi se pun in apa rece si se lasa la stors. Sparanghelul se curata de coji si se spala, dupa care se opareste pentru 5 minute, se pune in apa rece si se lasa la stors, apoi se taie bucati. Pentru Vinaigrette, balsamico cu piper, sare, zahar si ulei se amesteca bine. Jumatate de Vinaigrette se pune peste anghinare si sparanghel si se lasa 15 minute. Salata se spala, se taie frunzele si se stropeste cu cealalta jumatate de vinaigrette. Se pune in bol ( sau farfurie) se adauga abghinarele si sparanghelul, rosiile cherry taiate in jumatate, cepele si antonica taiate marunt. Se poate orna pe margine cu frunze de antonica.

Ingrediente SALATA CU ANGHINARE SI SPARANGHEL

anghinare 380 gr suc de lamaie 2 linguri sare dupa gust sparanghel verde 300gr balsamico 2 linguri piper dupa gust zahar putin ulei de masline 80ml salata 250gr antonica 1 mana plina rosii mici 150gr ceapa mica 20gr

Categorii