Salata cu cartofi fripti pe plita

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata cu cartofi fripti pe plita

Cartofii se taie felii mai subtirele si se frig pe ambele parti pe o plita incinsa, unsa sau nu cu putin ulei. Unele bucati se vor umfla haios si gustos. Cele mai multe vor fi crocante si apetisante. Altele vor fi mai crude, al dente. Plita poate fi inlocuita cu o tigaie de teflon, care se va cam strica. Se pun intr-un castron, pe masura ce se frig, se adauga ceapa, otet, sare, ulei, semintele de chimen si, era sa uit, salata verde sau andivele, taiate. Se mai pot adauga dovlecei si vinete taiate rondele si fripte si ele pe plita, morcovi taiati felii pe lung, fripti si ei. In aceasta varianta merge foarte bine si niste sos de soia, care va inlocui partial si sarea, seminte de in, precum si un ardei foarte iute, crud, taiat bucatele.

Ingrediente Salata cu cartofi fripti pe plita

cartofi

salata

sau andive

ceapa alba

sau praz

sau ceapa verde

ulei

sare

otet (de prune

daca aveti)

multe seminte de chimen (o lingura

doua)

Categorii