Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Timp de preparare 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata cu dovlecei pane si sos tartar

Curatati dovleceii de coaja si taiati-i batoane; Puneti-i intr-o sita la scurs si puneti sare pe deasupra; Lasati-i cca 15-30 min acolo, dupa care tapetati-i bine cu cateva servetele; Amestecati faina cu boia; Spargeti oul intr-un castron si amestecati-l bine cu o furculita; Treceti dovlecelul prin faina, apoi prin ou si prajiti-l pe fiecare parte in tigaia cu ulei de floarea soarelui, incins in prealabil; Dupa ce s-au prajit, scoateti dovleceii pe o hartie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces; Tocati marunt castravetii murati, ceapa, tarhonul si patrunjelul; Amestecati castravetii cu maioneza si adaugati smantana treptat – incorporati-le pana obtineti o compozitie omogena; Adaugati ceapa, tarhonul si patrunjelul; Curatati si radeti morcovul, iar apoi pune-l intr-un castron; Rupeti salata si adaugati-o peste morcov; Taiati ardeiul gras cuburi, iar ceapa rosie rondele si adaugati-le si pe acestea in castron; Radeti coaja de lamaie pe deasupra; Adaugati apoi uleiul de masline si zeama de lamaie peste acestea, asezonati dupa gust cu sare si piper si amestecati bine; Serviti cu dovleceii si sosul tartar; Pofta buna !

Ingrediente Salata cu dovlecei pane si sos tartar

(2 portii)

Dovlecel &ndash 1 buc (mic)

Ou &ndash 1 buc

Faina &ndash 3 linguri

Boia dulce &ndash 1 lingurita

Morcov &ndash 1 buc

Salata verde &ndash 1 buc

Coaja de la o lamaie rasa

Zeama de lamaie &ndash 2 lingurite

Ulei de masline &ndash 1 lingura

Maioneza &ndash 100 g

Smantana &ndash 50 g

Castraveti murati &ndash 2 buc

Ceapa rosie &ndash 1 buc

Ardei gras rosu &ndash 1 buc

Patrunjel &ndash 1/2 legatura

Tarhon proaspat &ndash 1/2 legatura

Ulei de floarea soarelui pentru prajit &ndash 50 ml

Sare si piper dupa gust

Categorii