Salata atat de buna de icre nu am preparat de multisor. Din motive neelucidate sau de caldura in anotimpul cald salatele de icre nu prea imi ies . Adevarul ca la caldura, transportata la picnic, salata de icre isi pierde din fermitate.
300 gr icre proaspete de caras
300 gr paine alba de casa
200 ml lapte
400 ml ulei
100 ml apa minerala
1 ceapa verde
1 catel usturoi
2 linguri zeama de lamie
2 linguri otet
sare
Icrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase. Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis . Se pot pastra la rece cateva zile , astfel . Inainte de preparare , icrele se pot limpezi cu apa rece si se scurg in sita . Icrele se pun pe bain-marie cateva minute . Amestecati . Ele nu trebuie sa se gateasca , se tin doar pana isi schimba culoare intr-un porocaliu sau roz -somonat . Aceasta operatiune se poate face si timp de 30 secunde la cuptorul cu microunde . Painea fara coaja se pune la hidratat in lapte . Ceapa si usturoiul se toaca marunt , Amestecati cu ajutorul mixerului cu palete painea scursa de lapte , ceapa , usturoiul si zeama de lamie . Adaugati 100 ml de ulei si mixati . Introduceti icrele care s-au racit . Continuati sa mixati , turnand uleiul in fir subtire . In foarte scurt timp salata de icre va avea consistenta mare . In acest moment se pune apa minerala care are rolul sa faca salata mai pufoasa . Puteti de acum sa mariti cantitatea de ulei si sa alternati cu putina apa minerala pana veti obtine rezultatul dorit . Eu am folsit cantitatile date pentru ca nu sunt fan-mult ulei . Puteti obtine o cantitate mai mare de salata de icre , folosind mai mult ulei . Salata se serveste cu felii de paine prajita , alaturi de ceapa verde si castraveti verzi .