Salata cu mozzarella de buffalo si sumac

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Italia. Cum sa faci Salata cu mozzarella de buffalo si sumac

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata cu mozzarella de buffalo si sumac

 

 Mozzarella de bivoliță - într-un cuvânt mozzarella de bivoliță.  Conform Wikipedia: Mozzarella de bivoliță este o mozzarella făcută din lapte de bivoliță mediteranean italian. Este un produs lactat fabricat în mod tradițional în Campania, în special în provinciile Caserta și Salerno.  Ce sa va spun ca este foarte gustoasa, putin mai cremoasa decat mozzarella obisnuita.

150 gr mozzarella de bivoliță 150 gr amestec de frunze verzi_rucola, valeriana, sfecla rosie. 1 lingura otet de mere - sau suc de lamaie. 1 lingura ulei de masline - optional 1 lingurita cu varf de sumac 1/4 lingurita piper negru macinat 1/2 ardei iute verde sare Frunzele verzi se spală și se scurg de excesul de apă. Tăiați ardeiul iute verde în felii. Se amestecă frunzele cu feliile de ardei iute, oțetul de mere și uleiul de măsline. Puneți salata de verdeață într-o farfurie. Aranjați deasupra mozzarella de bivoliță tăiată în sferturi. Sarați și piperați ușor mozzarella. Presărați sumac peste toată salata. Pentru a păstra această salată proaspătă, se recomandă să o pregătiți chiar înainte de a o mânca.

Ingrediente Salata cu mozzarella de buffalo si sumac

150 gr mozzarella de buffalo

150 gr mix frunze verzi_rucola , valeriana , sfecla rosie .

1 lingura otet mere -sau zeama lamaie .

1 lingura ulei masline-optional

1 lingurita cu varf sumac

1/4 lingurita piper negru macinat

1/2 ardei iute verde

sare

Categorii