Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola - Cum se prepara Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola: Mai întâi vom prepara cr
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și verdețuri crocante. Această rețetă unică oferă un echilibru perfect între dulceața fructelor caramelizate și gustul intens al gorgonzolei, fiind ideală pentru prânzuri ușoare sau cine elegante. Descoperă o explozie de arome într-o salată delicioasă și sănătoasă.
Ingrediente Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola: 100 g spanac proaspăt 150 g brânză gorgonzola picantă 30 g miez de nucă 3-4 roșii cherry 1 roșie 3 nectarine ½ ceapă roșie 40 ml ulei de măsline 30 g unt Verdețuri: cimbrișor și chives 100 g pâine Pentru dressing: 40 ml ulei de măsline 40 ml oțet balsamic Zeamă de lămâie 1 linguriță muștarCum se prepara Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola:
Mai întâi vom prepara crutoanele. Pentru asta, vom tăia pâinea cubulețe sau o vom rupe bucăți cu mâna, pentru o variantă mai rustică. Într-o tigaie, încingem puțin ulei de măsline și adăugăm bucățile de pâine. Punem sare după gust și prăjim pâinea până se rumenește frumos pe toate părțile.
Nectarinele se taie în sferturi și se pun într-o tigaie cu puțin unt și se prăjesc până se caramelizează ușor.
Între timp, vom tăia roșiile, ceapa și câteva fire de chives.
Pentru dressing, amestecăm toate ingredientele într-un bol.
Așezăm pe un platou toate ingredientele pregătite pentru această salată. Deasupra punem și bucăți de brânză gorgonzola, iar la sfârșit turnăm dressingul delicios.
Poftă bună!
Ingrediente Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Ingrediente Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola:
100 g spanac proaspăt
150 g brânză gorgonzola picantă
30 g miez de nucă
3-4 roșii cherry
1 roșie
3 nectarine
½ ceapă roșie
40 ml ulei de măsline
30 g unt
Verdețuri: cimbrișor și chives
100 g pâine
Pentru dressing:
40 ml ulei de măsline
40 ml oțet balsamic
Zeamă de lămâie
1 linguriță muștar