Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola - Cum se prepara Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola: Mai întâi vom prepara cr

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

 

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și verdețuri crocante. Această rețetă unică oferă un echilibru perfect între dulceața fructelor caramelizate și gustul intens al gorgonzolei, fiind ideală pentru prânzuri ușoare sau cine elegante. Descoperă o explozie de arome într-o salată delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola: 100 g spanac proaspăt 150 g brânză gorgonzola picantă 30 g miez de nucă 3-4 roșii cherry 1 roșie 3 nectarine ½ ceapă roșie 40 ml ulei de măsline 30 g unt Verdețuri: cimbrișor și chives 100 g pâine Pentru dressing: 40 ml ulei de măsline 40 ml oțet balsamic Zeamă de lămâie 1 linguriță muștar

Cum se prepara Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola:

Mai întâi vom prepara crutoanele. Pentru asta, vom tăia pâinea cubulețe sau o vom rupe bucăți cu mâna, pentru o variantă mai rustică. Într-o tigaie, încingem puțin ulei de măsline și adăugăm bucățile de pâine. Punem sare după gust și prăjim pâinea până se rumenește frumos pe toate părțile.

Nectarinele se taie în sferturi și se pun într-o tigaie cu puțin unt și se prăjesc până se caramelizează ușor.

Între timp, vom tăia roșiile, ceapa și câteva fire de chives.

Pentru dressing, amestecăm toate ingredientele într-un bol.

Așezăm pe un platou toate ingredientele pregătite pentru această salată. Deasupra punem și bucăți de brânză gorgonzola, iar la sfârșit turnăm dressingul delicios.

Poftă bună!

 

Ingrediente Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Ingrediente Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola:

100 g spanac proaspăt

150 g brânză gorgonzola picantă

30 g miez de nucă

3-4 roșii cherry

1 roșie

3 nectarine

½ ceapă roșie

40 ml ulei de măsline

30 g unt

Verdețuri: cimbrișor și chives

100 g pâine

Pentru dressing:

40 ml ulei de măsline

40 ml oțet balsamic

Zeamă de lămâie

1 linguriță muștar

Categorii