Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

Pentru început, luați marinada. Punem uleiul intr-o tigaie si cand este fierbinte adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut. Peste ceapă se pun restul ingredientelor, se amestecă și se lasă să fiarbă până când sosul a scăzut la jumătate și compoziția este ca un piure mai moale. Cand este gata, se lasa sa se raceasca, apoi se face o pasta cu un blender . Intr-o cratita sau castron cu capac asezam pieptul de pui, pe care l-am spalat si taiat fasii de marime medie, si turnam peste carne sosul amestecat. Se amestecă puțin și se pune vasul la frigider pentru cel puțin 1 oră. Sosul ramas dupa scoaterea carnii poate fi refolosit in alte feluri de mancare, se poate pune la frigider pana la 2 saptamani. Dupa ce puiul a fost marinat, il scoatem si il prajim pe un gratar foarte incins, la foc mare, pana se rumeneste foarte bine pe ambele parti, apoi il dam la cuptor cu putina apa deasupra (2-3 linguri) si se lasa 8-10 minute la temperatura de 200°C. In acest timp pregatim restul legumelor: Taiem rosiile in sferturi, castravetii cubulete (fara seminte) si ceapa mica. Pune-le pe toate intr-un bol si asezoneaza salata cu otet, ulei, sare si busuioc tocat marunt. Peste legume se pune carnea proaspătă scoasă din cuptor și se servește cu pâine prăjită sau cu crutoane aromate. O reteta minunata de vara! Poftă bună!

Ingrediente Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

Pentru marinada:

400 g rosii cubulete in suc propriu

1 lingura sos chili dulce

1 lingura mustar

1 lingura ketchup

2 linguri sos Worchestershire

2 linguri miere

2 linguri ulei

o ceapa rosie tocata marunt

sare

piper

400 g piept de pui

Alte ingrediente:

250 g rosii cherry

1 ceapa rosie mica

½ castravete lung sau 2-3 castraveti mici

cateva frunze de busuioc proaspat

1 lingura otet din vin rosu

1 lingura ulei de masline

sare

Crutoane

Categorii