Salata cu rucola, pere si gorgonzola

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Italia. Cum sa faci Salata cu rucola, pere si gorgonzola

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata cu rucola, pere si gorgonzola

 

 Diverse variante ale acestei salate am tot intalnit eu. Mai ales la italieni si la americani. Incitanta combinatie de gusturi si arome, pot spune chiar sofisticata .Pentru ca imi parea salata putin,, palida "' am venit si eu cu aportul portocalei .  

 

INGREDIENTE
300 gr rucola verde 150 gr gongorzola 2 linguri ulei masline 2 linguri zeama proaspata de lamaie 2 pere 1 portocala 1 rodie 1 mana miez de nuca sare -optional Spalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga . Miezul de nuca se spala bine . Daca aveti timp se poate lasa la hidratat in apa . Amestecati rucola cu ulei de masline si zeama de lamaie. Rucola va da un gust picant salatei . Se foloseste sare doar daca doriti . Eu nu am folosit . . Se pregatesc semintele de rodie , curatatind rodia de coaja . Portocala se curata de coaja si se taie mai marunt . Puteti lasa portocala felii .Ramane la laditudine fiecaruia . Ultima data se pregatesc perele. Spalati-le si le taiti felii . Mie imi place si coja de para , contine vitamine , deci nu o curat . Stropiti bucatile de para cu zeama de lamaie pentru ca se oxideaza repede si isi schimba culoarea . Pe un platou mare asezati patul de rucola si distribuiti in mod uniform perele , portocalele , si bucatele de gongorzola . La sfarsit presarati miezul de nuca si semintele de rodie .

Pofta buna !!!

Ingrediente Salata cu rucola, pere si gorgonzola

300 gr rucola verde

150 gr gongorzola

2 linguri ulei masline

2 linguri zeama proaspata de lamaie

2 pere

1 portocala

1 rodie

1 mana miez de nuca

sare -optional

Categorii