Salată cu smochine și brânză camembert - Rețeta delicioasă și rafinată

Reteta culinara Salată cu smochine și brânză camembert - Rețeta delicioasă și rafinată din categoria Salate. Cum sa faci Salată cu smochine și brânză camembert - Rețeta delicioasă și rafinată

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salată cu smochine și brânză camembert - Rețeta delicioasă și rafinată

 

Andra Mihail a pregătit o rețetă rafinată de salată cu smochine proaspete și brânză Camembert, perfectă pentru o masă ușoară și savuroasă. O combinație elegantă de arome pentru gurmanzi. Pentru această Salată cu smochine și brânză camembert - Rețeta delicioasă și rafinată, sunt necesare câteva ingrediente: salată, smochine, muguri pin, lămâie.        

Ingrediente Salată cu smochine și brânză camembert - Rețeta delicioasă și rafinată: 100 g mix de salată (salată creață, spanac, rucola) 120 g brânză Camembert 4 smochine 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oțet balsamic zeama de la 1/2 lămâie 1 linguriță miere cimbru proaspăt 20 g muguri de pin sare și piper

Cum se prepara Salată cu smochine și brânză camembert - Rețeta delicioasă și rafinată:

 Rumenește ușor mugurii de pin într-o tigaie curată, apoi scoate-i pe o farfurie.

Taie brânza camembert în triunghiuri sau bucăți potrivite, după gust. Pregătește dressingul pentru salată, amestecând într-o bol uleiul de măsline, o lingură de oțet blasamic, zeama de lămâie și miere. Adaugă sare și piper și amestecă bine compoziția. Taie smochinele în sferturi și rumenește-le ușor în tigaie cât să capete o crustă.  Pune mixul de salată pe un platou, toarnă peste ea dressingul. Pune bucățele de brânză și smochinele, mugurii de pin. La final, adaugă puțină coajă rasă de lămâie pentru un plus de prospețime. Este o salată foarte gustoasă și plină de vitamine!

Ingrediente Salată cu smochine și brânză camembert - Rețeta delicioasă și rafinată

Ingrediente Salată cu smochine și brânză camembert - Rețeta delicioasă și rafinată:

100 g mix de salată (salată creață, spanac, rucola)

120 g brânză Camembert

4 smochine

3 linguri ulei de măsline

1 lingură oțet balsamic

zeama de la 1/2 lămâie

1 linguriță miere

cimbru proaspăt

20 g muguri de pin

sare și piper

Categorii