Salata cu sunca , porumb dulce si conopida

Reteta culinara Salata cu sunca , porumb dulce si conopida din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata cu sunca , porumb dulce si conopida

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata cu sunca , porumb dulce si conopida

 

 Suntem mari doritori de salate cu iaurt . Le preparam si le savuram in diverse si neasteptate combinatii . De data aceasta am combinat conopida cu boabele de porumb . Putina sunca nu strica , din contra :D

500 gr conopida 340 gr boabe porumb dulce 200 gr sunca 200 ml iaurt grecesc cremos 50 ml ulei floarea soarelui 1 lingura hrean cu smantana 1 lingura mustar frantuzesc cu boabe intregi 1 ardei Kapia 1 ardei iute rosu 2 linguri patrunjel verde tocat 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu sare Conopida se fierbe in apa cu putin bicarbonat de sodiu , se limpezeste cu apa rece . Conopida se albeste frumos si va fi mult mai buna pentru digestie. Boabele de porumb din conserva se scurg de lichidul in care sunt conservate si se spala cu apa rece3 . Scurgeti intr-o sita . Sunca se taie cubulete . Ardeiul Kapia se feliaza .Ardeiul iute se taie rondele . Intr-un bol se pune iaurtul , pasta de hrean , mustarul , uleiul si sare . Amestecati pana se omogenizeaza . Incorporat In amestecul cu iaurt ,conopida , boabele de porumb , sunca , Kapia si patrunjelul . Gustati si sarati daca este nevoie . Decorati cu ardei iute si frunze de patrunjel . Aceasta salata poate fi preparata chiar cu o zi inainte de servire Salata este  chiar mai gustoasa dupa ce  se odihneste la rece .    Pofta buna !!!!

Ingrediente Salata cu sunca , porumb dulce si conopida

500 gr conopida

340 gr boabe porumb dulce

200 gr sunca

200 ml iaurt grecesc cremos

50 ml ulei floarea soarelui

1 lingura hrean cu smantana

1 lingura mustar frantuzesc cu boabe intregi

1 ardei Kapia

1 ardei iute rosu

2 linguri patrunjel verde tocat

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

sare

Categorii