Salata cu trei feluri de icre

Reteta culinara Salata cu trei feluri de icre din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Salata cu trei feluri de icre

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salata cu trei feluri de icre

 

,, Bunatati pentru Craciun " Pestele ce-l achizitionam proaspat mai are din cand in cand icre profit sa prepar o gustoasa salata de icre. Icrele le-am conservat in sare timp de o saptamana . Am mai folosit icre conservate ,,suvenirul "" din Ucraina .Am decorat cu german caviar ,negre .

 

INGREDIENTE
250 g icre salau 100 gr icre sarate ucrainiene 50 gr caviar german 300 g ulei floarea soarelui 100 ml lapte 50 ml apa minerala 1 felie paine alba 1 ceapa verde -partea alba 1 bagheta frantuzeasca sare piper negru masline , ridichi , rosii,praz verde pentru decor si servit Icrele de salau se curata de pielite.Se spala in strecuratoare cu apa rece si se lasa sa se scurga . Aceiasi operatiune se face si cu icrele din conserva . Am dat icrele cate 15 secunde succesiv la cuptorul cu microunde pana au inceput sa-si schimbe culoarea. Imi plac icrele mai "pregatite '' nu chiar crude. Aceasta operatiune se poate face si pe bain -marie, dar la microunde merge mai rapid. Icrele se lasa sa se raceasca .Calde fiind nu veti obtine o salata cu aspect ferm . Painea se inmoaie in lapte, apoi se strange in mana ca si cum ai stoarce . Ceapa se taie foarte marunt . Incepeti cu bucata de paine care se sareaza usor , se pipereaza si se amesteca cu ceapa. Acriti cu zeama de lamaie. Frecati painea cu ulei in fir subtire ca la maioneza. Dupa ce ati pus jumatate din ulei se aduga icrele si apa minerala. Folositi un mixer de mana cu palete . Apa minerala subtiaza si face salata pufoasa. Cand amestecul are aspect de emulsie se pune si restul de ulei amestecand. Daca doriti o salata pufoasa folositi mai mult ulei si inca putina apa minerala. Mie imi place ca salata de icre sa nu fie foarte uleioasa si sa aiba consistenta. Gustati si sarati, condimentati sau acriti daca mai este nevoie. Lasati salata de icre sa se odihneasca la frigider macar o ora . Bagheta se taie felii si se prajeste usor la cuptor in tava pe foaie de hartie de copt . DIstribuiti salata pe feliile de bagheta reci cu o lingurita sau cu un pos . Decorati cu caviar german , ridichi , masline , rosii si praz verde , dupa imaginatie .

Pofta buna !!!

Pofta buna!

Ingrediente Salata cu trei feluri de icre

250 g icre salau

100 gr icre sarate ucrainiene

50 gr caviar german

300 g ulei floarea soarelui

100 ml lapte

50 ml apa minerala

1 felie paine alba

1 ceapa verde -partea alba

1 bagheta frantuzeasca

sare

piper negru

masline , ridichi , rosii,praz verde pentru decor si servit

Categorii