Salata de andive cu oua

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Salata de andive cu oua

În situația în care nu folosiți ouăle rămase de la Paște, se fierb mai întâi ouăle tari, se trec prin jet de apă rece, se lasă să se răcească, apoi se decojesc și se taie în 4 pe lung. Se curăță, se spală andivele, se scurg, se desprind frunzele și se taie după preferință fie fâșiuțe pe lung, fie transversal (cum am procedat eu). La fel se procedează cu frunzele de salată verde. Se curăță, se spală și se taie rondele castraveții și ridichile. Se pregătește dressing-ul amestecând usturoiul zdrobit cu uleiul de măsline, iaurtul, sucul de lămâie, după care se daugă pe rând celelalte ingrediente după care se condimentează după gust cu sare și piper. Se așează pe platoul de servit, în mijloc andivele și salata, iar pe margine ouăle, castraveții și ridichile, iar dressing-ul fie se servește separat, fie se toarnă în mijloc peste andive. Se decorează cu frunze de verdeață. Poftă bună! Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Ingrediente Salata de andive cu oua

Ingrediente (4 porții)

2 andive

4 ouă

2-3 frunze salată verde

2 castraveți (sau aprox. ½ castravete lung)

6- 8 ridichi

Dressing

150 gr. iaurt

1-2 căței de usturoi

sucul de la ½ lămâie (după preferință)

1 linguriță miere

1 linguriță muștar Dijon (cu hrean)

2-3 linguri verdețuri tocate (pătrunjel

mentă

arpagic)

3-4 linguri ulei măsline

sare

piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Categorii